Un complex de birouri ar putea îngloba staţia de metrou PiperaGlobalworth Real Estate, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, va construi pe terenul cumpărat recent de la Farmexim un complex de birouri şi spaţii comerciale care va îngloba staţia de metrou Pipera.

Complex de birouri care inglobeaza statia de metrou Pipera- proiect in curs de autorizare
Complex de birouri care înglobează staţia de metrou Pipera- proiect în curs de autorizare
Foto: capital.ro

Proiectul, aflat în curs de autorizare, este structurat pe două niveluri subterane, în care vor încăpea 1.100 de maşini, şi 13 etaje supraterane, plus spaţii tehnice, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 35.000 mp, potrivit descrierii din raportul celor mai verzi clădiri din România, realizat de Romanian Green Building Council, vitată de Capital.ro.

Staţia de metrou Pipera va fi inclusă în galeria comercială de la parter. Clădirea va dispune de şase lifturi de mare viteză şi este în curs de certificare pentru clasa energetică A.

Complexul va fi dezvoltat de Globalworth pe un lot cu o suprafaţă de circa 30.000 mp cumpărat luna trecută, pentru 14,3 mil. euro, de la distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Terenul este delimitat de Blvd-ul Dimitrie Pompeiu şi strada George Constantinescu.

Etichete: Pipera

0/5 COMENTARII
Cris
25 iul 10:29
+0
VOTURI
-0
Spagarii de la Priamaria Capitalei nu se mai satura de betoane. Ar transforma si parcurile si cimitirele din Bucuresti in betoane daca s-ar putea.

Lumea moare de FOAME si astia construiesc la foc continuu birouri si magazine.
Lex
25 iul 10:14
+0
VOTURI
-0
@Radu, unde anume in SUA si Londra exista cladiri construite peste statii de metrou si mai ales ce a fost mai intai cladirea sau statia?
Si sa nu folosim cuvinte pe care nu le intelegem: "valoare adaugata"! Pai statia exista deja iar accesul celor din cladire se poate face si fara constructia de galerii comerciale deasupra, ca mare parte din oamenii care vin la acea statie n-au legatura cu nicio galerie comerciala!
asterix
25 iul 10:14
+0
VOTURI
-0
Ar fi foarte interesant daca proiectul s-ar realiza in aceasta forma. Probabil ca in acest fel statia de metrou Pipera ar putea fi cel putin cosmetizata. Avand in vedere arhitectura inestetica a majoritatii statiilor de metrou din Bucuresti, un astfel de proiect ar fi mai mult decat bine venit.
Radu
24 iul 23:13
+0
VOTURI
-0
Asa e si in multe orase americane. Si la Londra unele statii sunt inglobate in cladiri private. Ce e gresit ? Ca tu esti de la tara si nu poti accepta, asta e altceva. Statul iti permite sa construiesti pe spatii publice daca aduci valoare adaugata locului respectiv ( staie reconstruita pe bani privati, acces mai bun la metrou al celor din cladire, etc ) Ce pierde statul aici ? In acealsi mod, statul poate obliga un privat sa construiasca in asa fel incat sa asigure si spatii publice in cadrul proiectului privat.
Lex
24 iul 18:46
+0
VOTURI
-0
UN privat, face un proiect pentru constructie pe spatiul public, inclusiv peste o statie de metrou!??? Oamenii astia sunt intregi la cap?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h