Complex de locuințe sociale, construit în Sectorul 4. Când va fi gataUn complex de locuințe sociale va fi construit în Sectorul 4,  în anul bugetar 2015/ 2016, conform unui anunț făcut luni de primarul sectorului, Cristian Popescu Piedone. Primarul a declarat că, deși acest complex este unul necesar, având în vedere faptul că foarte multe persoane nu au locuințe și au depus cereri pentru locuințe sociale, există persoane care se opun construirii complexului.

Complex de locuinte sociale, contruit in Sectorul 4. Cand va fi gata
Complex de locuințe sociale, contruit în Sectorul 4. Când va fi gata
Foto: vasile-antipa.blogspot.com

Locuințele sociale vor fi construite pe strada Perșani nr. 2, pe terenul școlii nr. 165. Complexul urmează să ocupe 5500 de metri pătrați. Conform primarului Piedone, 200 de persoane vor beneficia de aceste locuințe.

"Construirea de locuințe sociale reprezintă o premieră pentru Sectorul 4. Însă am avut un mic conflict. Nu pot să spun decât că a fost un conflict al orgoliului, politic. Vrem să construim locuințele pe terenul școlii 165 - sunt 5500 mp2, unde se vor construi blocuri p+4 cu mansardă, ca și unități locative. Sunt locuințe sociale în regie proprie. Am încercat să identificăm terenul potrivit. Acest teren era abandonat și părăsit în 1989. Curțile și clădirile sunt în administrarea directă a Primăriei Sectorului 4, iar schimbarea de destinație se face cu aprobarea consiliului de administrație al școlii respective, a Inspectoratorului Școlar și a Ministrului. Peste tot am găsit înțelegere. Însă doamna directoare spune că trebuie să construim locuințe sociale, dacă profesorii din școală vor beneficia de locuințe sau trebuie să construim un afterschool sau un bazin de înot. Eu am o listă de priorități, în funcție de categoria socială la care este încadrată o persoană și momentul în care a depus dosarul. Primele 200 de persoane vor beneficia de aceste locuințe. Cred că este important să le găsim un loc oamenilor evacuați din casele naționalizate și care au 3-4 copii și stau în stradă. ", a declarat primarul Piedone.

Edilul a subliniat că, în ciuda tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat, în anul bugetar 2015/2016 va fi gata complexul de locuințe sociale.

În plus, primarul sectorul 4 a anunțat și alte investiții importante pe care le va face în sector. Astfel, în sectorul 4 vor fi construite două grădinițe noi, două grădinițe existente vor fi mansardate și vor fi construite două after school-uri noi. Detalii, AICI

În plus, primarul a declarat că vor fi construite și două parcări supraetajate. " În sector, dezvoltarea pe orizontală s-a încheiat, iar de acum încolo orice plus de parcare se poate realiza doar pe verticală. Și nu numai în sectorul 4, ci în tot Bucureștiul. Este impetuos necesar ca Bucureștiul să se transforme pe verticală, cu parcările supraterane. Vrem să decongestionăm trotuarele, pentru că ele sunt destinate pietonilor și nu mașinilor. Parcările fac parte din capitolul bugetar de investiții pe anului 2015, cu siguranță se vor realiza.", a declarat Piedone. Detalii, AICI

Primarul a anunțat încă de la începutul anului că dorește realizarea unui complex de locuințe sociale. "Ansamblu de locuințe – denumit generic Cartierul Speranța, va fi realizat din 2 clădiri (P+1+mansardă). Se estimează a fi construite 150 de apartamente cu 2 camere și 50 de garsoniere", au declarat atunci, reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Pentru realizarea Complexului de locuințe sociale "Speranța", în bugetul pentru anul 2015 s-a alocat suma de 1 milion de lei.

Etichete: Cristian Popescu Piedone, locuinţe sociale, locuinte sociale sectorul 4, parcari sectorul 4, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE