Complex rezidențial cu 600 de apartamente și turnuri cu 22 de etaje, lângă Parcul Carol. FOTOUn ansamblu rezidențial cu aproximativ 600 de apartamente ar putea fi construit în apropierea Parcului Carol. Complexul cuprinde clădiri cu înălțimi variabile, de la P+2 la P+22 și va fi unul predominant rezidențial, cu doar câteva spații destinate funcțiunilor comerciale și de birouri. Proiectul mai include și grădini private și comunitare, dar și o zonă de promenadă.

Un ansamblu rezidențial cu aproximativ 600 de apartamente ar putea fi construit în apropierea Parcului Carol, pe strada Spătarul Preda. Este vorba de terenul pe care a fost Fabrica de ulei Muntenia. Pe terenul de 57.295 metri pătrați ar urma să fie ridicate mai multe clădiri cu înălțimi variabile:P+2E-P+9E-P+12E-P+22E. 

În majoritatea clădirilor vor fi amenajate locuințe, însă vor exista și zone comerciale și de birouri. În cadrul ansamblului rezidențial vor fi create aproximativ 2.000 de locuri de parcare în subteran. De asemenea, în cadrul complexului va fi realizată o stradă de incintă la nivelul subsolului (-1). 

(click pe imagine pentru a mări)

Conform proiectului, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în centrul complexului va fi amenajat un parc, iar între clădiri, rezidenții vor avea la dispoziție trei grădini comunitare și patru grădini private. De asemenea, ansamblul rezidențial va avea și o zonă de promenadă. 

(click pe imagine pentru a mări)

Suprafața totală de spații verzi va fi de 17.859 metri pătrați, iar cea destinată circulațiilor pietonale de 12.936 metri pătrați.

Planul Urbanistic Zonal se află în faza obținerii avizului preliminar de urbanism. Pentru ca proiectul să fie realizat va trebui să obțină votul pozitiv al Consiliului General al Municipiului București.

Etichete: ansamblu rezidenţial, apartamente, Fabrica de Ulei Muntenia, Parcul Carol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE