Complex sportiv cu bazin de înot și teren de sport pe terasa imobilului, construit în Sectorul 3Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat hotărârea privind crearea unui complex sportiv ce va avea în componență un bazin de înot, două terenuri multifuncționale interioare și un teren multifuncțional în aer liber, situat pe terasa imobilului. Potrivit proiectului, Primăria Sectorului 3 va aloca aproximativ 6 milioane de euro pentru construirea imobilului multifuncțional în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 195 din Sectorul 3 al Capitalei, cunoscută și sub denumirea de "Școala Hamburg".

Complex sportiv cu bazin de inot si teren de sport pe terasa imobilului, construit in Sectorul 3
Complex sportiv cu bazin de înot și teren de sport pe terasa imobilului, construit în Sectorul 3
Foto: scoala195.invatamantsector3.ro

Potrivit administrației publice locale a Sectorului 3 motivarea realizării obiectivului de investiții din cadul Școlii Hamburg este dată de necesitatea continuării implementării programului de dezvoltare și modernizare a unităților de învățământ de pe raza sectorului.

"Această investiție este absolut necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a orelor de educație fizică și sport ale elevilor, cât și pentru desfășurarea altor activități culturale și recreative în afara orelor de curs, în beneficiul elevilor de la această Școală care reprezintă o unitate de învățământ model și care a beneficiat, în ultima perioadă de timp, de importante lucrări de extindere, modernizare, reabilitare termică și dotări", se arată în expunerea de motive ce însoțește hotărârea aprobată în ședința ordinară din luna aprilie a Consiliului Local Sector 3. 

Structura complexului sportiv va fi din beton armat, închiderile vor fi cu pereți ușori, tâmplărie cu geam termopan eficientă energetic, terasa circulabilă finisată cu tartan. Clădirea va fi dotată cu grupuri sanitare, birouri, vestiare și accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. Durata de realizare a investiției este de 250 de zile (în jur de 8 luni).

Conform proiectului aprobat în ședința Consiliului Local al Sectorului 3, valoarea totală a obiectivului de investiții este de 27.366.361 lei cu TVA (aproximativ 6,15 milioane de euro).

Potrivit primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, Școala Gimnazială nr. 195 este prima din Sectorul 3 care a intrat în topul celor mai moderne unități de învățământ din țară.

Edilul Robert Negoiță a declarat, în cadrul ședinței Consiliului Local, că numărul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 195 va crește în acest an la peste 2000 de elevi și este necesară construirea acestul complex sportiv pentru a crea un mediu propice pentru efectuarea orelor de sport.

"Va deveni cea mai mare școală din București și cred că și din țară. 2000 de elevi care să facă ora de educație fizică într-o singură sală este foarte greu. Astăzi fac 5 – 6 clase deodată, vă vine greu să credeți, dar e o realitate nefericită, 5 – 6 clase și fac ora în sala de sport", a declarat primarul Robert Negoiță.

Clădirea va avea un regim de înălțime Subsol+Demisol+Parter+Mezanin+1Etaj+Etaj retras și va fi construită pe o suprafață totală de 1.382,70 mp (5.964,60 mp - suprafață desfășurată).

În referatul de specialitate ce stă la baza investiției se arată că la subsolul clădirii se prevăd spațiile tehnice aferente zonei de piscină ce vor conține: instalațiile și spații de depozitare pentru substanțele de întreținere a piscinei de tratare a apei.

La demisol se vor găsi bazinul de înot școlar, dimensionat după normele specifice în vigoare, vestiarele aferente bazinului - separate pe sexe, un vestiar destinat personalului didactic, spațiu pentru prim-ajutor, depozit pentru material sportiv și alte spații tehnice.

La parter urmează să fie amenajată o sală de joc multifuncțională (baschet, fotbal de sală, handbal, volei, tenis), foaierul și holul de acces, cabine de pază, două grupuri sanitare - separate pe sexe, un birou destinat personalului didactic şi lift. Accesul persoanelor cu dizabilități se realizează, la toate nivelurile prin rampe și lifturi special destinate acestei categorii.

La mezanin va fi un vestiar pentru fete, împărțit în 3 zone funcționale specifice: zona de lavoare și cabine WC, zona dulapuri de schimb și zona de dușuri. Vestiarul va fi dotat cu grup sanitar pentru persoane cu dizabilități - conformat, dotat și dimensionat după toate normele în vigoare. 

La etajul 1 va fi amplasată o sală de joc multifuncțională (baschet, fotbal de sală, handbal, volei, tenis) și vestiarul pentru băieți. Tot la acest nivel se află o cameră destinată cadrelor didactice și un punct de prim-ajutor.

Etajul retras va cuprinde liftul și o casă de scară ce va conduce spre terasa imobilului unde se va afla terenul de joc în aer liber. Accesul spre terenul în aer liber, cât și în perimetrul său, vor fi închise cu plasă texilă specifică împrejmuirilor de terenuri de sport exterioare. Același sistem de plase va fi folosit și pentru acoperirea terenului, se arată în raportul de specialitate pentru construcția complexului sportiv în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 195. 

Etichete: bazin înot, complex sportiv, realitatea, robert negoita, sală sport, Școala Gimnazială 195, Sectorul 3, terasa, teren sport

0/2 COMENTARII
Cris
12 mai 18:22
+0
VOTURI
-0
Da, aia chiar e o scoala super-aglomerata. Tot Titanul merge acolo...Au construit recent si o anexa si tot nu incap de multi ce sunt.
vlad
12 mai 10:16
+0
VOTURI
-0
2000 de copii intr-o singura scoala??? Cand sunt scoli unde nu au suficienti elevi??? Mda, scoala elitista, dezvoltata pe bani publici. Sunt curios cati din aia 2000 chair sunt in circumscriptia scolii...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE