Complex sportiv nou cu patinoar şi sală de sport multifuncţională la o şcoală din CapitalăElevii Şcolii 51 din Sectorul 2 al Capitalei vor uita orele de sport improvizate în sălile de clasă. Unitatea de învăţământ va avea, peste aproximativ un an, un adevărat complex sportiv cu patinoar şi sală de sport multifuncţională unde elevii vor putea practica toate sporturile pe care le doresc în timpul orelor de educaţie fizică şi nu numai. 

Complex sportiv nou cu patinoar si sala de sport multifunctionala la o scoala din Capitala
Complex sportiv nou cu patinoar şi sală de sport multifuncţională la o şcoală din Capitală

Indicatorii tehnico-economici precum şi devizul general de lucrări privind proiectul de construcţie a complexului sportiv cu patinoar şi sală de sport multifuncţională au fost aprobaţi în ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 2. Potrivit documentelor investiţia în sumă de 7,3 milioane euro va fi asigurată din bugetul local, proiectul urmând să fie realizat în termen de 12 luni. 

"Prin punerea în funcţiune a acestui complex sportiv şcolar se va asigura desfăşurarea optimă a activităţilor sportive, accesibilitatea populaţiei şcolare la facilităţi pentru practicarea sporturilor, a pregătirii echipelor sportive, a pregătirii echipelor de performanţă şi, totodată, se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului", se specifică în nota de fundamentare care a stat la baza proiectului aprobat de Consiliul Local Sector 2. Conform documentului, noul complex sportiv din incinta Şcolii 51 din Sectorul 2 va putea fi utilizat atât de elevii unităţii de învăţământ, cât şi de alţi elevi ai şcolilor din sector. 

La nivelul Sectorului 2 există, în prezent, 82 de unităţi de învăţământ de stat, cu un total de aproximativ 50.000 de elevi. La acestea funcţionează 24 de săli de sport construite în beneficiul elevilor, restul orelor de educaţie fizică desfăşurându-se fie în sălile de clasă, fie în exteriorul unităţilor de învăţământ. 

"Având în vedere că educaţia şi performanţele sportive nu se pot obţine fără prezenţa unor investiţii în spaţii şi dotări care să asigure efectuarea orelor de sport şi de antrenament în condiţii propice, consider că se impune construirea unor facilităţi sportive la unităţile de învăţământ care nu dispun de asemenea utilităţi", a justificat proiectul iniţiat de primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

Etichete: complex sportiv scoala 51, patinoar scoala 51, sala de sport multifunctionala, scoala 51 Sector 2, Sectorul 2

0/1 COMENTARII
hocheistul
05 feb 15:28
+0
VOTURI
-0
Spuneti-i si lui Negoita la sectotul 3.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE