Complexul Energetic Hunedoara, în insolvenţăTribunalul Hunedoara a admis cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), anunţă Realitatea TV. 

Complexul Enegetic Hunedoara, in insolventa
Complexul Enegetic Hunedoara, în insolvenţă

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a decis, la finalul anului trecut, după vizita de lucru a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, aceasta având datorii de 1,2 miliarde lei şi conturile poprite. Reprezentanţii Consiliului de Administraţie CEH au precizat atunci că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită.

Complexul Energetic Hunedoara este o companie de stat care a fost construită de la bun început pe nisipuri mişcătoare. A fost înfiinţată în 2012, prin comasarea Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni cu mine de huilă. Datorii istorice de peste un miliard de euro au fost şterse atunci, pe motiv că numai aşa poate fi restructurată activitatea din sistemul energetic. Însă noua companie de stat a mers la fel de prost ca înainte de reorganizare.

„Complexul, în situația în care se află acum, este într-un punct extrem de dificil. Și orice întârziere sau ezitare sau incapacitate de a face pașii coreți poate duce la o situație extrem de complicată", a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, luna trecută.

La mai puțin de patru ani de la înființare, Complexul Energetic Hunedoara are datorii de aproximativ 270 de milioane de euro. Iar pierderile pe anul trecut au fost preconizate la 90 de milioane de euro, scrie digi24.ro. 

Etichete: Complexul Enegetic Hunedoara, insolvenţă

0/1 COMENTARII
TUDOR POPESCU
08 Jan 08:35
+0
VOTURI
-0
Intrarea in insolventa a Hunedoarei este o eroare profunda a guvenului tehnocrat al lui Ciolos.
Inaintea deciziei de falimentare , ca sa nu ne ascundem dupa deget vu termenii, GUVERNUL TEHNOCRAT trebuia sa evalueze prin STRATEGIA ENERGETICA NATIONALA la care lucreaza de trei ani fara sa priceapa ca pentru eleborare ii trebuiesc specialisti in energie, sa evalueze IMPORTANTA COMBINATULUI si abia daca prin acea strategie se demonstra ca falimentarea Hunedoarei nu afecteaza siguranta electroenergetica a ROMANIEI sa acepte falimentul

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE