Complicii primarului suspendat Sorin Oprescu cereau mită și 50% din totalul contractelor acordateÎn raportul prin care Curtea de Apel București motivează decizia de prelungire a arestării preventive în cazul lui Sorin Oprescu se arată că, în unele cazuri, complicii edilului cereau mită și 50% din valoarea contractului acordat.

Complicii primarului suspendat Sorin Oprescu cereau mita si 50% din totalul contractelor acordate (foto: Marius Dumbraveanu- Mediafax Foto)
Complicii primarului suspendat Sorin Oprescu cereau mită și 50% din totalul contractelor acordate (foto: Marius Dumbraveanu- Mediafax Foto)

Mita la Primăria Capitalei ajungea, în unele cazuri și la 50% din valoarea contractelor acordate, informează profit.ro.

Conform sursei citate, așa s-a întâmplat în cazul companiei Erbașu Total Construct SA, care a plătit drept mită suma de 514.832 de euro, aferentă unor contracte în valoare totală de 1.044.914 euro, pentru renovarea aleilor din cimitirele Capitalei. Firma Erbașu Total Construct SA este controlată de Cristian Erbașu, fiul omului de afaceri care s-a sinucis în anul 2004.

"Pentru efectuarea acestor lucrări, potrivit înțelegerii infracționale, denunțătorii au achitat către inculpatul Popa Bogdan Cornel în total, cu titlul de mită și preț al influenței pe care inculpatul a susținut că ar avea-o asupra Primarului și directorului economic, suma totală de 2.291.004,38 lei (aproximativ 514.832 euro), aspect probat cu denunțul și declarațiile denunțătorilor Gogonea Cristina Giorgiana, Gogonea Teodor și Petroi Octavian Alin (vol. 21 dup), precum și cu declarațiile de recunoaștere ale acestui inculpat", au reținut judecătorii Curții de Apel București, care au prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Sorin Oprescu cu încă 30 de zile.

Sorin Oprescu a fost reținut în data de 5 septembrie, sub acuzația de corupție, iar actualul mandat de arestare expiră pe 5 noiembrie.

Etichete: mita oprescu, oprescu dna, Sorin Oprescu

0/1 COMENTARII
kiko
07 Oct 07:30
+0
VOTURI
-0
la cati prosti sunt in tara asta nu m-ar mira sa iasa din nou Oprescu primar. Sper totusi ca ne-am mai desteptat in ultimii ani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE