Concert ~ Chick Corea & Gary Burtonimage011
image011

Chick Corea si Gary Burton, legende ale jazz-ului international, concerteaza in 20 martie, la Sala Palatului din Bucuresti, intr-un eveniment special dedicat tuturor impatimitilor jazz-ului si iubitorilor de muzica in general. Cei doi artisti se afla, in primavara acestui an, intr-un turneu de promovare care marcheaza lansarea unui album in duet.

Chick Corea este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de jazz, castigator al mai multor premii Grammy, compozitor prolific si virtuoz al pianului. Cu o activitate in domeniu de peste patru decenii, Chick Corea are una dintre cele mai complexe cariere din lumea jazz-ului, varietatea genurilor pe care le-a abordat si versatilitatea sa artistica aducandu-i supranumele de „Cameleonul”. Chick Corea a abordat, de-a lungul timpului, un numar impresionant de genuri muzicale, a facut parte din primul val jazz fusion, ca membru al trupei de rock si funk a lui Miles Davis si este fondatorul trupei de jazz „Return to Forever”.

Gary Burton, vibrafonist de talie mondiala, a dezvoltat de-a lungul timpului o tehnica proprie, stilul sau fiind preluat la scara larga de alti muzicieni din domeniu. Gary Burton este, de asemenea, cunoscut pentru lansarea stilului jazz fusion, pentru popularizarea duetului in jazz si este, in acelasi timp, una dintre personalitatile majore in predarea jazz-ului. De-a lungul anilor, a fost nominalizat pentru 15 premii Grammy si a castigat 6 dintre ele.

Concertul prezentat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” este al doilea dintr-o serie de evenimente speciale care, alaturi de organizarea anuala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, isi propun sa apropie publicul din Romania de cele mai importante nume ale scenei muzicale internationale, punand totodata in valoare potentialul trupei artistice a Teatrului prin facilitarea colaborarii acesteia cu artisti de renume mondial.

Biletele se gasesc online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro si la casele de bilete ale Salii Palatului si Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”.

Etichete: concert, jazz, Sala Palatului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE