CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Ce pretenţii are artistul pentru concertul de la Sala PalatuluiCONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Morrissey, fostul solist The Smiths, va concerta, peste o săptămână, la Sala Palatului din Capitală. Artistul le-a transmis organizatorilor pretenţiile sale pentru concertul de la Bucureşti.

CONCERT MORRISSEY, la Bucuresti. Ce pretentii are artistul pentru concertul de la Sala Palatului
CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Ce pretenţii are artistul pentru concertul de la Sala Palatului
Foto: organizatorii

CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Activist înfocat pentru drepturile animalelor și probabil cel mai vehement vegetarian al tuturor timpurilor, fostul solist The Smiths are un talent deosebit în a-și exprima cu stridență convingerile. De câțiva ani încoace, el cântă doar în spații care nu comercializează produse din carne, iar Sala Palatului nu va face excepție, astfel că organizatorii vor respecta cu stricteţe cerinţele lui. În 2014, Morrissey declara că "nu e nicio diferență între consumul de carne și pedofilie. Ambele sunt viol, violență, crimă".

CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Pe 14 octombrie, porțile se deschid de la ora 19:00, iar concertul va începe de la ora 20:00.

În 1985, The Smiths lansau "Meat is Murder", album care a ajuns pe locul 1 în topurile din Marea Britanie, și care, spune Morrissey, a determinat nenumărați ascultători să renunțe la carne. Morrissey a devenit vegetarian la vârsta de unsprezece ani, influențat de mama sa, de asemenea vegetariană. În epoca The Smiths, era cunoscut prin faptul că le-a interzis membrilor trupei să fie fotografiați consumând carne. În februarie 2013, după multe speculații, arena Staples Center din Los Angeles (capacitate 20 000 spectatori) a fost de acord pentru prima dată în istorie să comercializeze exclusiv mâncare vegetariană cu ocazia concertului Morrissey programat aici. Inclusiv standurile Mc Donalds au fost închise, în ciuda contractelor pre-existente. Într-un comunicat de presă, Morrissey a declarat atunci că "nu este o victorie pentru mine, ci o victorie pentru animale". O solicitare similară îi fusese respinsă anterior lui Paul McCartney. Fostul solist The Smiths este susținător activ al PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) de peste 30 de ani.

CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Morrissey este considerat de revista de muzica NME drept "unul dintre cei mai influenți artiști vreodată", în timp The Independent spunea că "cele mai multe staruri pop trebuie să moară pentru a atinge același gen de statut".

CONCERT MORRISSEY, la Bucureşti. Pentru spectacolul de la Sala Palatului de pe 14 octombrie au mai rămas în vânzare trei categorii de locuri, la prețurile de 145, 190 sau 220 lei. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

Etichete: concert, concert bucuresti, concert Sala Palatului, Sala Palatului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE