Concertele din Piaţa Constituţiei vor fi mutate la Romexpo sau pe Arena NaţionalăPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că marile concerte găzduite în Piața Constituției ar putea fi organizate în parcuri, pe Arena Națională sau la Romexpo, în funcție de amploarea evenimentului.

Concert Piata Constitutiei
Concert Piaţa Constituţiei

Firea a menționat că, în acest moment, chiria pentru Piața Constituției achitată de organizator către municipalitate este una "modică", fiind "cea mai mică din Europa": 1.600 de euro pe zi. Pe de altă parte, chiria pentru Romexpo pornește de la 5.000 de euro, iar pentru Arena Națională — de la 15.000 de euro, în acest ultim caz fiind necesară și plata refacerii gazonului.

"Organizatorii ar putea spune că le e dificil să se adapteze la prețurile și costurile europene și să plătească — nu circa 1.600 de euro, cât costă acum o zi de blocare a Pieței Constituției, ci peste 5.000 de euro. Vin cu o soluție constructivă, tocmai pentru a demonstra încă o dată (...) că eu sunt un primar general care sprijină concret viața culturală, sportivă și socială a Capitalei. Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente în parte și le vom propune parteneriate — așa cum s-a mai întâmplat și în alte ocazii — astfel încât să suportăm și noi parte din această chirie — parte substanțială, nu ceva nesemnificativ", a precizat primarul general în cadrul unei declarații de presă, potrivit Agerpres.

Edilul a subliniat că o astfel de contribuție nu ar reprezenta o pierdere pentru municipalitate, ci o contribuție la viața culturală Capitalei și la deblocarea orașului. De asemenea, Gabriela Firea a precizat că această propunere nu se referă la evenimentele de mai mică amploare, precum cele organizate în zona Muzeului Țăranului Român, a Muzeului Satului, în Centrul vechi sau în alte zone pietonale.

"Nu se pune problema ca acestea să nu mai fie organizate. Eu, aseară, nu m-am referit sub nicio formă la acestea. Era vorba în special de concerte de mare amploare care blochează centrul Capitalei, atât sudul, cât și nordul Bucureștiului. Nu am făcut referire la aceste evenimente stradale care dau farmec Capitalei și trebuie să fie încurajate să se organizeze cât mai mult și cât mai des", a precizat ea.

Firea a anunțat că a solicitat comisiei pentru avizarea evenimentelor din Capitală ca în timp foarte scurt să vină cu propuneri concrete vizând spații din Capitală care să poată fi amenajate pentru a găzdui evenimente sportive, culturale sau sociale, astfel încât să poată fi evitată zona zero.

"Din păcate, declarația mea de aseară a fost prost înțeleasă sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine. (...) M-am întâlnit astăzi cu membrii comisiei care avizează desfășurarea evenimentelor din Capitală, am luat la cunoștință în același timp de multiplele reclamații, petiții, sesizări din partea bucureștenilor care sunt de multe ori deranjați de faptul că se organizează anumite evenimente, iar acești bucureșteni suferă din cauza traficului sufocant, a aglomerației, a faptului că parcările pentru care plătesc nu mai pot fi folosite. De asemenea, foarte mulți părinți reclamă faptul că au probleme cu copiii mici, care nu mai pot să doarmă din cauza poluării fonice", a precizat edilul.

Etichete: concerte Piata Constitutiei, evenimente bucuresti, evenimente Piata Constitutiei, Gabriela Firea, Piata Constitutiei, Primăria Capitalei

0/9 COMENTARII
SorinD
06 Jul 07:31
+0
VOTURI
-0
Pavajul Piații Constituției e distrus, toti cei care organizeaza acolo evenimente au folosit tot felul de metode distructive de a monta scenele , corturile, tribunele etc, dat nimeni nu si-a propus dupa eveniment sa si refaca pavajul, asta pentru ca desi s-au luat bani buni prin inchirierea pietei nu s- a tinut cont de aceste deteliorari
vlad
05 Jul 10:09
+0
VOTURI
-0
Mda, cand e vorba de cateva mii de oameni, nu e nicio problema sa se desfasoare la Romexpo. Poate si mai multi de-atat, mai ales ca sunt locuri de parcare. Dar ideea sa se organizeze concerte pe Arena Nationala arata cat de putin stie despre orasul asta. Pai de ce nu s-au tinut concerte acolo in ultimii ani?? Chiar asa, s-au uitat toti doar la aia 10.000 de euro, diferenta de chirie??? Nu, doamna Firea.... stadionul asta nou are o acustica MIZERABILA!!! Iti distruge concertul. Pai pe stadion nu poti intelege ce se spune la boxele stadionului... la un concert e dezastru. Marii arhitecti care l-au proiectat, Videanu, Oprescu.... niciunul nu s-a gandit o secunda sa faca o analiza de acustica. Asa ca acum avem un stadion care nu poate fi folosit pt concerte... ridicol, nu?
@ Raspund
05 Jul 09:59
+0
VOTURI
-0
Raspunde, citeste cu atentie si cu voce tare cele doua citate ale lui 20-20. Daca nu reusesti, nu-i problema, te inteleg. Antena 3 e puternica in tine.

1. Kiseleff era blocat de unii care faceau sport.
2. Eu n-am spus nimic de sport.

Deci, s-a referit clar la unii care faceau sport. Tu ai votat sigur pe un kil de ulei si-o punga de faina, ca vad ca nu stii sa citesti.
alcs
05 Jul 09:49
+0
VOTURI
-0
Ii dau dreptate intr-un singur aspect. Atata timp cat pretul unui bilet la un concert e f mare, de cate sute de lei, similar cu pretul din occident, organizatorii ar trebui sa plateasca si chirii si taxe similare ca in Vest. Macar sa castige si primaria ceva daca tot ne iau atatia bani pe bilete.
Capitala
05 Jul 07:41
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! Bravo Firea! In sfarsit revenim incet, incet la normalitate. Chiar nu era cazul sa blocheze care cum i se scula Bucurestiul cand avem atatea stadioane, multe dintre ele abandonate pe care nu se mai joaca fotbal (Progresu, Ghencea, etc).
gigi
05 Jul 06:32
+0
VOTURI
-0
daca se vor organiza concerte in parcuri va fi facut varza spatiul verde..asta s-a intamplat in 2009 la concertul Madonnei din parcul Izvor cand iarba a fost distrusa si zeci de copaci s-au ofilit.
qwert
04 Jul 21:41
+0
VOTURI
-0
In parcuri ca sa le distrugem, avem prea multi pomi

Pe stadion ca sa schimbam gazonul de 3 ori pe an, cateva sute de mii de euro o schimbare de gazon

Toate astea pt cateva evenimente ce se desfasoara mai ales vara cand lumea e in concediu/vacanta si traficul e mai liber
Raspund
04 Jul 21:16
+0
VOTURI
-0
S-a referit la concerte, nu la evenimentr sportive. Tu ai reusit sa votezi, ca de citit nu prea stii?
20-20
04 Jul 20:31
+0
VOTURI
-0
"Ieri era coadă de mașini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeți că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câțiva tineri care jucau tenis - foarte puțini pentru că era și caniculă și cei câțiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff - și tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată."

"Nu se pune problema ca acestea să nu mai fie organizate. Eu, aseară, nu m-am referit sub nicio formă la acestea. Era vorba în special de concerte de mare amploare care blochează centrul Capitalei, atât sudul, cât și nordul Bucureștiului. Nu am făcut referire la aceste evenimente stradale care dau farmec Capitalei și trebuie să fie încurajate să se organizeze cât mai mult și cât mai des", a precizat ea.

Mda. Votati PSD. Nu s-a referit la evenimente sportive, ci la cativa tineri care jucau tenis pe Kiseleff...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE