Concurs internaţional de arhitectură pentru modernizarea Bulevardului MagheruPrimăria Capitalei şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" vor încheia un parteneriat, în baza căruia să organizeze un concurs internaţional de arhitectură şi urbanism pentru regenerarea şi modernizarea Bulevardului Magheru, un proiect de hotărâre în acest sens fiind aprobat joi de consilierii generali. Primarul Gabriela Firea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de sex-shopurile deschise pe Bulevardul Magheru.

Bd. Magheru, fost Bratianu, in 2015
Bd. Magheru, fost Brătianu, în 2015
Foto: Cristi Radu, Rezistenta Urbana

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 34 de voturi „pentru" şi 16 voturi „împotrivă".

„Este un proiect extrem de important cu care vă veţi mândri acesta referitor la regenerarea Bulevardul Magheru. Organizăm un concurs de soluţii urbanistice şi arhitecturale în valoare de 1 milion de euro. Nu s-a mai organizat un astfel de concurs de 18 ani. Concursul va începe în jurul datei de 1 decembrie şi ne propunem să-l finalizăm în aprilie", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, înainte de şedinţa CGMB.

Consilierul general USR Roxana Wring a atras atenţia că proiectul de hotărâre nu conţine detalii despre concurs şi a spus cp ideal ar fi ca înainte ca zona să regenerată, ea să fie consolidată şi ar trebui scoase inclusiv panourile de publicitate montate ilegal.

Edilul a recunoscut că Bulevardul Magheru nu este în stare bună, însă a spus că proiectul este unul corect.

„Sunt de acord că aşa cum este acum Magheru nu este o situaţie bună şi suntem cu toţii îngrijoraţi. Este un concurs acesta. Ne-am gândit că dacă venim doar cu un proiect, aţi fi spus că specialiştii ar trebui să facă un plan de revitalizare urbană vast şi complex. Am procedat corect", a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Ea şi-a exprimat şi o nemulţumire privind magazinele de pe Bulevardul Magheru.

„Eu nu sunt de acord cu acele sexo-shopuri, sex-shopuri. Sex-shop, sex-shop, sex-shop. Pe Bulevardul Magheru", a spus Firea.

Conform proiectului de hotărâre, concursul internaţional are obiectivul de a „ilustra viziunea asupra unui Bucureşti modern şi competitiv în anul 2020, un oraş a cărui zonă centrală trăieşte vibrant şi dinamic, într-un spirit modern, care pune în valoare patrimoniul.

Astfel, se urmăreşte dezvoltarea urbană a zonei Bulevardului Magheru, aria Piaţa Unirii – Bulevardul Brătianu – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană.

Concursul internaţional de soluţii de arhitectură şi urbanism pentru modernizarea Bd. Magheru va fi organizat de Primăria Capitalei în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu".

Etichete: bulevardul magheru, concurs international arhitectura, Primăria Capitalei, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu"

0/1 COMENTARII
Cristi Radu
16 nov 20:04
+0
VOTURI
-0
Nu pot sa cred ce greseli faceti. Poza mea e cu bulevardul Balcescu, fost Bratianu. Bulevardul Magheru s-a numit Take Ionescu inainte de 1948. Documentati-va!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE