Concursul internaţional Romanian Master of Mathematics, la Colegiul Tudor Vianu din CapitalăÎn perioada 25 februarie-1 martie 2015 se va desfasura, la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti,  Romanian Master of Mathematics, concurs international de matematica destinat liceenilor. La competitie vor participa peste 90 de elevi de liceu, din 14 tari, printre care China, Rusia, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.

Concursul international Romanian Master of Mathematics, la Colegiul Tudor Vianu din Capitala
Concursul internaţional Romanian Master of Mathematics, la Colegiul Tudor Vianu din Capitală
Foto: cotidianul.ro

Spre deosebire de Olimpiada Internationala de Matematica, unde nu se realizeaza un clasament oficial pe tari, la aceasta competitie clasamentul se face pe echipe, dupa notele obtinute de primii 3 elevi, din fiecare tara. Echipa castigatoare preia pentru un an placheta cu inscriptionarea castigatorilor fiecarei editii, scrie HotNews.ro.

La concursul din acest an vor participa peste 90 de elevi de liceu din 14 tari: Bulgaria, Brazilia, China, Franta, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Romania, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii. Romania va participa cu doua echipe, iar Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti va participa de asemenea cu o echipa.

Concursul se afla la a 7-a editie. Societatea de Stiinte Matematice din Romania sustine, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca Romanian Master of Mathematics este considerata competitia "cu cel mai inalt nivel de dificultate in randul concursurilor internationale de matematica de profil".

Romanian Master of Mathematics este organizata de catre Primaria Bucuresti, Sector 1 in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti si Societatea de Stiinte Matematice din Romania.

Etichete: Bucureşti, colegiul tudor vianu, concurs, matematică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE