Concursul pentru conducerea MȚR, câștigat de Vintilă Mihăilescu, va fi RELUATConcursul pentru conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MȚR) a fost câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, însă va fi reluat, după ce Ministerul Culturii a admis contestaţia depuse de contracandidatul său, actualul director al instituţiei, Virgil Niţulescu.

Concursul pentru conducerea MȚR, castigat de Vintila Mihailescu, va fi RELUAT
Concursul pentru conducerea MȚR, câștigat de Vintilă Mihăilescu, va fi RELUAT
Foto: trecator.ro

Potrivit Ministerului Culturii, Virgil Ştefan Niţulescu a contestat modul de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului, în conformitate cu prevederile art. 20, alin. (1) din OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

"În urma analizării şi soluţionării contestaţiei, comisia de soluţionare a contestaţiilor a admis în parte contestaţia înregistrată la Ministerul Culturii cu nr. 412/2016. Urmare admiterii în parte a contestaţiei depusă de candidatul Virgil Ştefan Niţulescu, Ministerul Culturii va relua procedura de organizare a concursului de proiecte de management organizat pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în condiţiile legii", este argumentat în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Culturii.

Despre Muzeul Ţăranului Român, Vlad Alexandrescu a spus, în scrisoarea adresată membrilor Grupului pentru Dialog Social (GDS), după demiterea sa, că Virgil Niţulescu, "actualmente inculpat într-un dosar penal instrumentat de DNA în legătură cu acordarea avizului de declasare pentru anexele Palatului Sutu din Bucuresti, pe vremea când era secretar general în Ministerul Culturii", a pierdut concursul pentru un nou mandat, în faţa antropologului Vintilă Mihăilescu.

Foştii directori ai Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), Virgil Niţulescu şi Vintilă Mihăilescu, au susţinut interviul pentru obţinerea unui mandat la conducerea instituţiei muzeale, după ce proiectele lor de management au fost notate cu 7,06, respectiv 7,43.

Virgil Ştefan Niţulescu, care a ocupat funcţia de director MNŢR în anul 2010, funcţie din care a fost eliberat printr-un ordin emis de ministrul Culturii în data de 17 martie 2015, după ce activitatea lui la conducerea muzeului, pe anul 2013, a fost evaluată cu nota 7,07. El a fost numit manager interimar al instituţiei, până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului, amintește news.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a fost director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din februarie 2005 până în mai 2010.

Etichete: conducerea mtr, MȚR, vintila mihailescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE