Traian Băsescu, ales preşedinte al PMP duminicăDelegaţii de la Congresul PMP l-au votat în unanimitate pe Traian Băsescu drept preşedinte al partidului, acesta obţinând 480 de voturi din tot atâtea exprimate. PMP a fost nevoit să-şi aleagă din nou conducerea, duminică, după ce Curtea de Apel a respins înfiinţarea Mişcării Populare. 

Conducerea PMP, realeasa duminica
Conducerea PMP, realeasă duminică
Foto: nasul.tv

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului pentru a-şi alege din nou conducerea, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de înscriere a formaţiunii Mişcarea Populară în Registrul Partidelor, invalidând astfel actualii lideri.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional al PMP, că în urma deciziei justiţiei, partidul va trebui să îşi realeagă conducerea şi să modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova.

''La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (...) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată'', a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP, care precedă CEX formaţiunii.

Traian Băsescu a afirmat că în cadrul CEX PMP va ''reproduce conducerea MP la PMP''.

PMP va trebui să îşi modifice şi programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova, prevăzut în programul MP.

Traian Băsescu a venit în faţa celor peste 2000 de delegaţi PMP cu un mesaj de mobilizare pentru alegerile locale din luna iunie.

"Am auzit, în deplasările din ţară, că o să ne batem pentru locul 2, locul 3. Nu avem acest obiectiv, nici locul 2, nici locul 3. Suntem un partid de câştigători şi aceasta trebuie să fie mentalitatea cu care intrăm în competiţie, a învingătorului. Nu intrăm pentru a fi pe locul doi sau trei, ci cu voinţa de a câştiga", a spus Băsescu.

El a cerut organizaţiilor din teritoriu să îşi fixeze ca obiectiv câştigarea alegerilor locale din luna iunie.

"Acest partid nu este al lui Băsescu. Eu am venit doar cu ideea unei fundaţii. Acesta este partidul vostru, un partid făcut să servească România. Tranziţia s-a terminat, trebuie să vină perioada de construcţie aşezată, pentru a ajunge la acel nivel de prosperitate după care românii tânjesc", a spus Băsescu.

El a precizat că nu este foarte important dacă vor şi câştiga, dar trebuie să aibă mentalitatea de câştigător.

De altfel, el a ţinut să asigure activul de partid că îşi va asuma, de asemenea, rezultatul alegerilor locale. "O să îmi asum responsabilitatea rezultatului campaniei şi dacă rezultatele vor fi foarte bune, şi dacă vor fi mai puţin bune. Dar pentru că noi plecăm de la premisa că trebuie să obţinem locul întâi, am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune ale PMP în alegerile locale". a spus Traian Băsescu.

În opinia acestuia, rezultatul din vară este foarte important pentru evoluţia partidului la alegerile parlamentare din toamnă. "Alegerile din vară vor fi postamentul ca în toamnă să fim un partid care va guvern România", a spus Băsescu.

Liderul PMP le-a transmis delegaţilor prezenţi la Congres să intre în cabinele de vot având un pix asupra lor pentru a scrie, pe buletin, numele persoanei pe care nu o doresc în conducerea partidului.

La rândul său, Eugen Tomac, preşedinte executiv al partidului, a declarat că "PMP va face congrese ori de câte ori va fi nevoie pentru a demonstra adversarilor că acest partid este o mişcare populară dornică de victorie şi care renaşte de fiecare dată".

"De aia avem simbolul măr, pentru că Traian Băsescu l-a bătut măr pe Adrian Năstase, în 2004", a declarat Tomac.

"PMP intră în bătălia pentru alegerile electorale cu gândul că vom face victorie. Vom face diferenţa, pentru că USL-ul, oricât s-ar deghiza, nu îi mai poate păcăli pe români. Avem obligaţia de a merge prin toate comunele, să scoatem frica din oameni, să le spunem că a murit comunismul. Să trimitem şi PSD şi PNL acolo unde le este locul", a mai spus Tomac, încheindu-şi discursul cu îndemnul "La victorie, pemepişti!

Şi prim-vicepreşedintele PMP Cristian Diaconescu a declarat că acest nou Congres poate fi o "reconfirmare care face bine partidului".

Delegaţii de la Congresul PMP l-au votat în unanimitate pe Traian Băsescu drept preşedinte al partidului, acesta obţinând 480 de voturi din tot atâtea exprimate.

Congresul Partidului Mişcarea Populară a validat şi noua conducere a partidului, care s-a păstrat la fel ca în formula Mişcării Populare. Astfel, secretar general al PMP a fost ales Constantin Onaca. Prim-vicepreşedinţii PMP sînt Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu, iar preşedinte executiv al PMP a fost ales Eugen Tomac.


Etichete: alegeri, PMP, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE