Conducerea Tarom, audiată în Parlament din cauza incidentelorConducerea Tarom şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor au fost chemaţi, luni, la Comisia de Transporturi din Senat pentru a explica motivele care au dus la apariţia ultimelor incidente privind siguranţa aeronavelor companiei aeriene române.

Tarom
Tarom

"Compania Tarom ar fi trebuit pregătită mult mai bine, din timp, pentru condiţiile din 2015-2016 de piaţă. Low-cost-urile au venit foarte, foarte agresiv. Acum încercăm să facem faţă, să ne batem, cred că românii merită această companie în care statul român a investit şi investeşte în continuare bani, în flotă. Compania are o cotă de piaţă din care pierde câte un pic , însă este destul de solidă şi există potenţial de redresare însă va trebui o voinţă politică solidă în decursul anului viitor pentru a lua nişte măsuri un pic radicale, pentru a putea aşeza pe baze economice reale adaptate la condiţiile de piaţă din acest domeniu", a declarat, în comisie, Ionuţ Moşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru la TAROM în contextul incidentelor aviatice şi le-a cerut angajaţilor ca avioanele să fie verificate şi de alte persoane faţă de cei care le monitorizează în mod curent.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o echipă de investigatori din cadrul CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile) a început acţiunile de determinare a cauzelor producerii evenimentului aviatic în care TAROM a întrerupt decolarea în cursa Bucureşti-Iaşi.Investigatorii au demarat „activităţile de investigaţie privind siguranţa, cu scopul de a determina cauzele producerii acestui eveniment aviatic".

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a fost notificat în data de 13 octombrie 2016, în jurul orei 23.00, despre producerea în jurul orei 21.20 a unui incident aviatic pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni. În incident a fost implicată o aeronavă de tip ATR72-500, cu însemnele de înmatriculare YR-ATI, aparţinând companiei aeriene TAROM", a menţionat CIAS.

Aeronava, având la bord 38 de persoane, împreună cu patru membri ai echipajului, urma să efectueze o cursă internă Bucureşti-Iaşi, însă – potrivit CIAS – pilotul comandant „a întrerupt decolarea din cauza unor vibraţii puternice la jamba de bot şi a decis întoarcerea la poziţia de parcare".

Anterior acestui eveniment, cursa TAROM RO 637 Bucureşti-Satu Mare, care decolase la ora 16.48 de pe Aeroportul Otopeni, s-a întors după aproximativ 20 de minute pe aeroport, din cauza unor defecţiuni tehnice se pare că la trenul de aterizare. De asemenea, o aeronavă TAROM cu destinaţia Timişoara, prevăzută să decoleze la ora 12.40 cu 57 de pasageri la bord, a decolat cu o întârziere de o oră şi 50 de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei.

Etichete: conducerea tarom, incidente tarom, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h