Conferință despre Nicolae Ionescu, fotograful Bucureștiului interbelic- joi, la Palatul SuțuMuzeul Municipiului București invită publicul, joi, la o conferință despre fotograful Nicolae Ionescu, susținută de Emanuel Bădescu.

Conferinta despre Nicolae Ionescu, fotograful Bucurestiului interbelic- joi, la Palatul Sutu
Conferință despre Nicolae Ionescu, fotograful Bucureștiului interbelic- joi, la Palatul Suțu

Fotografia-document este reprezentată cu admiraţie de Nicolae Ionescu (1903-1975), un adevărat cronicar al vremurilor apuse, fotograf de la care ne-a rămas imortalizat Bucureştiul interbelic, transmite Muzeul Municipiului București, invitând publicul al conferința despre viața și opera acestuia, care va avea loc joi, de la orele 19.

Intrarea la conferință este 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.

♦♦♦

Emanuel Bădescu este bibliotecar în cadrul Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Licenţiat în istorie, a colaborat cu peste 1000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descoperă, la Ziarul de Duminică şi la multe alte publicaţii. A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucureşti, Imnurile naţionale la români, Bucureştii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc şi alte poveşti din Bucureşti. și este coautor al volumelor Scurtă istorie a Regalităţii în România, Nicolae Ionescu. Bucureştii de altădată, De la Vatican la Ierusalim, Bucureştii în vremea lui Carol I (lucrare premiată de Uniunea Scriitorilor), Conspiraţia Securităţii, Carol Popp de Szathmári, fotograful Bucureştilor, De toate din vechiul Bucureşti, ultima apariţie editorială fiind Bucureştii lui Mazar Paşa.

Următoarele conferinţe de joi:

14 aprilie 2016 – „Arhitecţi şi arhitectură în periodice de acum un veac" cu Sidonia Teodorescu

21 aprilie 2016 – „Arheologie vizuală a magazinelor evreieşti din Lipscani” cu Anca Tudorancea

28 aprilie 2016 – „Falsificarea monedei în decursul diferitelor perioade istorice” cu Dan Pîrvulescu

Etichete: Bucureşti interbelic, emanuel badescu, palatul sutu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE