Conferinţă despre păianjeni și evoluția lor, sâmbătă, la Muzeul Antipa. INTRAREA LIBERĂCiclul de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise" continuă, și în această toamnă, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa". Cei care vor să afle mai multe curiozităţi despre păianjeni și evoluția lor pot participa gratuit la întâlnirea cu specialiştii instituției.

Conferinta despre paianjeni si evolutia lor, sambata, la Muzeul Antipa. INTRAREA LIBERA
Conferinţă despre păianjeni și evoluția lor, sâmbătă, la Muzeul Antipa. INTRAREA LIBERĂ
Foto: organizatorii

În cadrul prezentării, participanţii se vor întâlni cu un „personaj" larg răspândit în natură, dar și în temerile oamenilor, însă, de regulă, inofensiv și neînțeles: Păianjenul. Cu acest prilej, curioşii vor afla informații inedite despre modul de viață al păianjenilor, despre „pasiunile și interesele lor".

Conferința „Păianjenii: specii și evoluție", susținută de către drd. Liviu Moscaliuc, cercetător științific, va avea loc sâmbătă, 24 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Multimedia.

Grupul păianjenilor a apărut cu aproximativ 400 de milioane de ani în urmă, fiind astfel de două ori mai în vârstă decât grupul dinozaurilor. Nevertebrate cu opt picioare articulate, păianjenii reprezintă un important grup ecologic de prădători, care a evoluat ca răspuns la diversificarea insectelor. În prezent, cercetătorii recunosc existența a 3.965 de genuri de păianjeni și a 45.750 de specii. În România au fost semnalate până în prezent, aproximativ 1.000 de specii.

Specialiştii muzeului destăinuie publicului, în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise", câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale, precum şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuită.

Rezervarea, în limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Etichete: conferinţă, evenimente intrarea libera bucuresti, intrarea liberă, Muzeul Antipa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE