Confirmare: Majoritatea benzinăriilor din România "fură la pompă". Cu cât păcălesc șoferiiMulți șoferi au convingerea că benzinăriile taxează de fapt cantități mai mari de benzină decât cele care intă efectiv în rezervor. Majoritatea se bazează pe faptul că, la un rezervor cotat în cartea tehnică cu capacitate de 50 de litri, "plinul" poate ajunge și la 60 de litri. Digi24 și Biroul de Metrologie Legală au verificat situația din teren.

Benzinarie
Benzinărie
Foto: sxc.hu

În urma reclamaţiilor făcute de sute de şoferi, autorităţile au verificat pompele şi sigiliile din staţiile de benzină. Rezultatul este paradoxal: sunt abateri în toate lanţurile de benzinării, dar legea nu este încălcată, informează digi24.

Inspectorii de la Metrologie spun însă că toate rezervoarele au capacitatea mai mare decât cea înscrisă în cartea tehnică a maşinii, inclusiv pentru un rezervor standard de 50 de litri.
„Dacă se forţează, pot intra 60-70 de litri. Și la Skoda, şi la Volkswagen, şi la BMW, la multe tipuri de maşini", spune Claudian Velica, şef serviciu inspecţie BRML.

Echipa Digi24 a verificat împreună cu inspectorii de la metrologie câte o staţie din fiecare lanţ de benzinării prezent pe piaţa din România. La majoritatea, pompele încărcau rezervoarele cu mai puţin carburant decât arătau. Dar fără a depăşi limita legală de plus sau minus 0,5%. Șefii de benzinării riscau amenzi de până la 20.000 de lei.

În concluzie, benzinarii nu încalcă legea, chiar dacă la fiecare plin pun cu aproximativ 100 de mililitri de carburant mai puţin în rezervor, adică echivalentul cantităţii de lichid din această sticlă. Totuşi, dacă înmulţim această cantitate cu volumul total de carburant care se consumă într-un an în România, rezultă că benzinarii încasează de la populaţie contravaloarea a 12 tone de benzină şi motorină, cantitate pe care şoferii o plătesc, dar nu o consumă niciodată.

Video, pe digi24.

 

Etichete: benzinărie, realitatea

0/5 COMENTARII
Rosu Corina
08 apr 08:42
+0
VOTURI
-0
Eu chiar am patit-o la o benzinarie MOL din Lugoj: intr-o ganistra metalica in care de 25 de ani intrau de fiecare data exact 10 litri, acum si aici au intrat 11 litri ! Inainte acest lucru mi s-a mai intamplat la PETROM. De aceea am schimbat la acea vreme furnizorul PETROM cu unul cinstit atunci care era MOL. Iar MOL a fost foarte corect o foarte lunga perioada de timp pana acum cand am constatat ca s-a hotit si asta! Revoltator !
RA7er
06 apr 01:17
+0
VOTURI
-0
Daca iti dai seama poate fi si invers pana se prind ei :P
andrei
05 apr 19:05
+0
VOTURI
-0
E in ghilimele exprimarea mai RN ule ;)
mannix
05 apr 18:41
+0
VOTURI
-0
R.N. pe pariu ca tu esti benzinar ? :)
R. N.
05 apr 16:18
+0
VOTURI
-0
Mai copii nu mai luati toate prostiile de la "jurnalisti" calificati la locul de munca. Voi cititi ce publicati?
"Majoritatea benzinariilor fura la pompa" scrieti voi. Furtul este o infractiune; intra in zona penalului. Sa scrii despre cineva ca fura, fara sa ai dovezi, e calomnie. Care e si ea tot infractiune. Realizati ca sinteti pasibili de a fi dati in judecata? Faptul ca doar ati preluat ce spune altcineva nu va apara in vreun fel...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE