Confort City - construit într-o zonă INTERZISĂ - nu a primit mai multe autorizații de la autoritățiPrefectul de Ilfov, Florentina Pencea, a declarat în urma izbucnirii puternicului incendiu de marți după-amiază, că respectivul complex, aparținând lui Robert Negoiță - primarul Sectorului 3 -  nu are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. "Din câte am înţeles de la reprezentanţii ISU, nu există o autorizaţie din partea lor pentru acea clădire. Vom face verificări şi vom vedea ce trebuie făcut", a spus Florentina Pencea. Confort City este construit însă prea aproape de o groapă de gunoi și nu are nici autorizație de mediu, are probleme și cu apa potabilă și electricitatea, după cum avertiza în trecut B365.ro.

Conform locatarilor complexului, cu toate că existau hidranți în bloc, aceștia nu erau alimentați cu apă, în ciuda reclamațiilor făcute la dezvoltator.

Conform Gărzii de Mediu, acest complex nici nu ar fi trebuit să existe aici, fiind o zonă periculoasă pentru sănătatea locuitorilor - după cum avertiza B365.ro.

Comisarii Gărzii de Mediu avertizează că dezvoltatorul a construit Confort City în zona de protecţie sanitară a depozitului de deşeuri "Ochiul Boului", ce aparţine SC Ecorec SA, iar acest proiect imobiliar nu ar trebui să fie utilizat ca ansamblu de locuinţe. În perioada 2008-2011, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Ilfov a primit sesizări din partea locuitorilor ansamblului rezidenţial Confort City. În reclamaţiile lor, locatarii se plângeau de mirosul produs de activităţile societăţilor Protan SA şi Ecorec SA. De asemenea, în august, a fost înregistrată şi o reclamaţie cu privire la mirosul creat de canalizarea din ansamblul rezidenţial Confort City.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au precizat, pentru B365.ro, în urmă cu un an, că s-au efectuat controale doar la concesionarul activităţii de ecarisaj de la nivel naţional, Protan SA, şi la firma care administrează depozitul ecologic de la Glina, societatea Ecorec SA.

"În răspunsurile transmise către petenţi - locuitori din ansamblul rezidenţial Confort City- a fost făcută precizarea expresă că aceste construcţii nu deţin acte de reglementare pe linie de protecţia mediului, din punctul de vedere al destinaţiei ansamblu de locuinţe. Mai mult, imobilele au fost construite în zona de protecţie sanitară a depozitului ecologic de deşeuri Ochiul Boului aparţinând SC Ecorec SA", au declarat oficialii Gărzii de Mediu, pentru B365.ro.

Citește și Incendiu puternic la complexul Confort City din Capitală. Blocul nu avea autorizație de la pompieri!

Ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, ajuns la locul incendiului, marți după-amiază, a declarat că nu înțelege cum au fost aprobate supramansardări cu lemn la clădiri de o înălțime de peste 10 etaje, ele fiind de la bun început periculoase din punct de vedere al vulnerabilității la foc.

Probleme și cu apa potabilă și curentul electric

Unii dintre cei care şi-au achiziţionat apartamente au făcut plângeri şi cu privire la calitatea apei furnizate în complex. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Ilfov au făcut verificări la microcentrala de apă din complex şi au luat probe de apă. "Rezultatele analizelor de laborator au fost corespunzătoare atât chimic, cât şi bacteriologic, pentru toate probele analizate", au declarat pentru B365.ro oficialii DSP Ilfov.

Inspectorii DSP Ilfov spun că şi compania care se ocupă cu distribuţia apei potabile a fost înştiinţată cu privire la rezultatele analizelor de laborator. De asemenea, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, s-au făcut recomandări cu privire la modul de întreţinere şi exploatare a microcentralei astfel încât apa distribuită către locatarii din Confort City să corespundă limitelor calitative impuse de cadrul legislativ în domeniu, respectiv Legea 458/2002 şi Legea 311/2002.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii ApaNova au declarat că acest ansamblu, din Popeşti-Leordeni, nu este situat în aria de operare şi de responsabilitate a instituţiei şi din acest motiv nu pot primi reclamaţii cu privire la serviciile de alimentare cu apă şi/sau canalizare de la locatari din Confort City.

Reprezentanţii ApaNova au verificat toate buletinele de analiză emise pentru anii 2010 şi 2011, pentru clienţi, persoane fizice sau juridice, care au declarat, la prezentarea pentru analize că au recoltat probe de pe raza localităţii Popeşti-Leordeni. ”Probele declarate de clienţi ca provenind de pe teritoriul localităţii Popeşti-Leordeni nu prezintă caracteristicile apei potabile din sistemul centralizat de alimentare al Municipiului Bucureşti, fiind o dovadă în plus a absenţei oricărei conexiuni cu acest sistem”, a declarat, pentru B365.ro, Epsică Chiru, directorul adjunct al ApaNova Bucureşti.

Locatarii s-au plâns și de probleme cu instalația electrică în complex, povestind că sunt foarte des victimele penelor de curent electric.

O parte din apartamentele din Confort City ce aparțin fraților Negoiță au fost scoase la licitație de Fisc, pentru datorii.

Etichete: Confort City, incendiu, negoiţă, probleme, promo, realitatea, Sectorul 3

0/9 COMENTARII
luxdesign28
05 oct 13:43
+0
VOTURI
-0
Cand mai ma duceam cu parintii la bunicii mei la tara mai treceam pe langa groapa aia de gunoi (Glina). D ela departare se simtea mirosul... Nu stiu cum de au cumparat oamenii aia un apartament in zona aia.
razvan
03 oct 15:33
+0
VOTURI
-0
Negoita trebuie sa arda precum a ars si acest complex. Acei oameni nevinovati au ramas pe drumuri pentru ca Negoita si-a ridicat fraudulos aceste blocuri.
bob100
03 oct 10:57
+0
VOTURI
-0
Eu m-as duce si la Negoita in hotel si i-as da foc. Serios acum, vine e a dezvoltatorului si a celor care au cumparat fara sa deschida ochii.
liviu
03 oct 10:17
+0
VOTURI
-0
Pompierii nu au nici o vina, Negoita a fost vinovat ca nu a pus hidrantii in functiune si aia care stau acolo pentru ca nu au verificat dar aici e discutabil. Daca ai atata creier sa dai o caruta de bani, sa te muti in duhoarea de acolo, inseamna ca iti meriti soarta.
vlad
03 oct 10:17
+0
VOTURI
-0
Sa darame complexul si gata!! As spune sa-l si bage la inchisoare pe dezvoltator, Negoita sau cine e responsabil, dar nu sunt idealist. E suficienta demolarea, il loveste unde doare, la buzunar.
nelu
03 oct 08:50
+0
VOTURI
-0
daca esti PSD-ist iti mai trebuie autorizatii??
marcellino
03 oct 07:56
+0
VOTURI
-0
Cum a eliberat autorizatie? :)) CU SPAGA! Fraieri locatarii daca nu-l dau toti in judecata pe Negoita
dan
02 oct 23:44
+0
VOTURI
-0
rusine sa le fie pompierilor o banda de icapabili dc sunt platiti i mai si filmat cat de prosti sunt oare ce teste primesc ce pregatiri fac cand era armata obligatorie aveam pompieri acuma doar idioti platiti
ion
02 oct 19:59
+0
VOTURI
-0
Cum a eliberat primaria Popesti Leordeni autorizatie de construire fara sa fie obtinute avizele ISU si toate avizele legale prevazute in certificatul de urbanism. Daca nu a avut autorizatie de construire este si mai grav tot reprezentantii primariei si ai Inspectiei in Constructii nu trebuia sa lase sa se execute acest complex de locuinte fara autorizatie de construire drept pentru care trebuie sa raspunda penal fiind vorba de locuinte. cate astfel de cladiri or mai exista in aceasta tara fara autorizatie de construire , fara receptii ca sa nu mai zic de proiecte verificate de atestati verificatori., o intreaga mafie vai de tara asta la un eventual cutremur de proprtii , nu se stie cate cladiri vor mai ramane in picioare chiar si mai ales din cele noi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE