Consilier din Ministerul Sănătății, eliberat din funcție în urma unor declarații controversateMinistrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Țiganiuc din funcția de consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc, ca urmare a afirmațiilor pe care le-a făcut după întâlnirea cu medicii participanți la concursul de rezidențiat de joi. Țiganiuc le-ar fi spus că nu înțelege patriotismul lor de a munci în țară și să își vadă interesul să plece să muncească în străinătate.

Consilier din Ministerul Sanatatii, eliberat din funcsie in urma unor declaratii controversate
Consilier din Ministerul Sănătății, eliberat din funcșie în urma unor declarații controversate

Benoni Țiganiuc,consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc, a fost eliberat din funcție de ministrul Sănătății în urma unor declarații controversate făcute vineri. Potrivit unor informații apărute pe internet, consilierul Benoni Țiganiuc le-ar fi spus tinerilor care au participat la întâlnire că nu înțelege patriotismul lor de a munci în țară și să își vadă interesul să plece să muncească în străinătate.

Ministerul Sănătății precizează într-un comunicat remis vineri presei că se delimitează de afirmațiile făcute de consilierul Benoni Țiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și reprezentanții medicilor.

"Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătății a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluții pentru stoparea fenomenului migrației medicilor și asigurarea personalului medical necesar în unitățile sanitare publice", a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății, conform comunicatului de presă.

Sursa: Agerpres

Etichete: Benoni Țiganiuc, consilier, Ministerul Sănătăţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h