Secretul lui Murg: Cum a făcut bani consilierul PDL-ist din afaceri cu o instituţie subordonatăcalin murg
calin murg

Călin Murg este consilier general PDL din 2004, iar momentan este şi preşedinte de şedinţă în cadrul CGMB. Consilierul PDL este asociat la două firme, respectiv Danik Company SRL şi DK. Vending SRL, ambele având ca obiect de activitate automatele de băuturi calde. În perioada 2004 - 2011 ambele firme au avut contracte cu RATB, deşi regia este subordonată CGMB, unde Călin Murg deţine funcţia de consilier general.

Un prim contract a fost încheiat în 2004 între Danik Company, unde Călin Murg deţine şi funcţia de director, şi RATB. Contractul a funcţionat până în 2008, adică exact durata primului mandatul de consilier general al lui Călin Murg. "Între RATB şi SC DANIK COMPANY SRL există un contract de închiriere a unei suprafeţe aferente amplasării unui număr de 5 automate de băuturi calde nealcoolice. Contractul respectiv, încheiat la data de 04.05.2004, a avut o durată de 4 ani, iar cuantumul chiriei a fost de 10% /lună din încasările totale ale fiecărui automat, dar nu mai mult de 60 lei", au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii RATB.

În 2008, Călin Murg a fost ales din nou consilier general pe listele PDL, iar odată cu noul mandat a apărut şi un nou contract, ce-i drept mai scurt decât cel anterior. "În data de 04.11.2010, RATB şi SC DK VENDING SRL au încheiat un contract de închiriere spaţii pentru amplasarea automatelor de băuturi calde. Durata contractului a fost de un an de la data punerii în funcţiune a aparatelor", a răspuns RATB în urma unei solicitări B365.ro.

Firma în care Călin Murg este asociat, respectiv DK. Vending, a avut opt aparate de băuturi calde amplasate în unităţile RATB. Conform contractului, firma plătea o chirie de 700/lei/aparat/lună.

Surse din RATB au precizat pentru B365.ro, că, anul trecut, Dk Vending SRL a avut întârzieri mari la plata chiriei, ajungându-se la o datorie de câteva sute de milioane lei vechi. Conducerea de atunci a RATB a trimis firmei mai multe notificări pentru a achita datoria, iar la un moment dat s-a luat în discuţie chiar şi atacarea în instanţă a firmei consilierului.

Murg: Contractele au fost atribuite prin licitaţie

Călin Murg spune că nu există un conflict de interese între funcţia de consilier general şi calitatea de asociat la cele două firme care au avut contracte cu RATB.

"Nu a fost o problemă de incompatibilitate pentru că aceste contracte au fost atribuite prin licitaţie deschisă cu strigare, cu alţi competitori. Mai mult, eu am şi renunţat la funcţia de director al firmei Danik Company în momentul în care am fost ales consilier general", a precizat pentru B365.ro, Călin Murg.

Declaraţia de avere contrazice însă ultima afirmaţie a consilierului. În declaraţiile de avere pe anii 2009 şi 2010, Călin Murg a declarat venituri totale de 51.490 (brut), doar în calitate de director al Danik Company. Soţia sa, Nicoleta Murg, este şi ea trecută ca director al firmei Danik, cu un venit de 42.000 de lei (brut). Ambii soţi au primit şi dividende de câte 117.844 lei fiecare, numai în anul 2010.  Și în declaraţia de avere completată în 2005, consilierul general declara un venit de 53.583.200 lei vechi, obţinut din funcţia de director Danik Company.

Consilierul general a recunoscut şi că au existat anul trecut întârzieri în plata chiriei către RATB, acestea fiind cauzate de criza economică.

"Au fost mai multe schimburi de documente. Firma a fost afectată serios de criză, iar din această cauză am decis să întrerupem contractul cu RATB. A fost o decizie luată de ambele părţi", a explicat Călin Murg.

Etichete: călin murg, conflict de interese, consilier general, contracte, promo, RATB, realitatea

0/0 COMENTARII
mario
31 mar 03:22
+0
VOTURI
-0

sa sti ca gaura neagra cum numesti ratb-ul nu sia primit modificarea de buget si sa maisti ca de cati va ani ratbul circula la cote de avarie

sa mai sti ca in loc sa mareasca numarul de vehicule da soferii la controlori de bilete paza sau spalatorii sa va vedem atunci dragi bucuresteni cum circulati cu ratebeul dac in loc de 10 15 minute veti fi obligati sa stati cate 30 pana la 50 de minute in statii

Mircione
28 mar 18:10
+0
VOTURI
-0

Atac miselesc din partea lui Opresc, ca rasplata ca nu s-a votat bugetul pe furaciunile lui Oprescu!

petre
28 mar 16:29
+0
VOTURI
-0

Pe asta nu il primim in USL: e prea hotz.

petre
28 mar 14:27
+0
VOTURI
-0

Murg: primul milionar fraudulos caruia trebuie sa i se confiste averea. Blejanr e cu ochii pe el!

Robert M.
28 mar 12:43
+0
VOTURI
-0

Pai da. Acum intelegem de ce era nevoie de "subventionare" la RATB. Ar trebui luati la puricat toti consileri PDL. Multe lucrari si proiecte au blocat ei...

Florin Nedelcu
28 mar 12:42
+0
VOTURI
-0

Ce i-am lui Darius,e valabil si pentru tine,popali,next si toata gasca care scrieti din Modrogan!

Mihaela
28 mar 11:56
+0
VOTURI
-0

Ce sa spun, ati gasit marele corupt... Oprescu este un primar jalnic si frustrat, care s-a ofticat ca Murg a convins PDListii ca nu-i voteze prostia de buget. Oprescu a propus peste 130 milioane lei pentru lacuri si amenajari si niciun ban pentru subventiile RADET. Cum o fi pentru bucuresteni sa le inghete fundul la iarna, dar sa aiba beculete noi in parcuri si gazon de milioane pe Arena aia?

Ce, pana acum Oprescu nu stia de contractul asta de la RATB? Vinde ala 3 cafele si asta e marele articol.

Va joaca Oprescu cum vrea...PENIBILI cei care-l cred!

Sabrina Ioana Iordache
28 mar 14:32
+0
VOTURI
-0

Ce spui tu? Ca e in regula, ca nu a facut multi bani din contractele astea incheiate fraudulos, deci nu poate fi numit corupt. 51.490 lei facuti in doi ani nu sunt bani multi... Halal mentalitati au unii. "Eee, nu e corupt, ca ce, vinde doua, trei cafele" ori "Lasa, nu e rau ca ne mai da PDL.ul cate o galeata, un kg de zahar inainte de alegeri ca inseamna ca se gandesc la noi". Uneori ma handesc ca unii chiar si.au meritat soarta sa fie condusi de un infractor ca Basescu. Pacat de restul, care sunt majoritari in tara asta...

Smaranda
28 mar 15:18
+0
VOTURI
-0

Stai tu linistita, ca s-au varsat destui bani la RADET. Cat despre stimabilul Murg, tot conflict de interese se numeste si daca vinde 3 si daca vinde 10 cafele. Oricum ai da-o nu ai cum sa negi faptul ca omul nu este nici pe departe Alba-ca-Zapada.

Darius
28 mar 11:14
+0
VOTURI
-0

Acum se razbuna Oprescu dupa ce s-au dat in vileag toate hotiile lui din PG si din politia locala...vedeti numai cum au risipit banii (un tricou 3 milioane, o baterie 8 milioane) O jardiniera cu panselute 500 de eurooooooooooooo!!!

Cine sa-i creada pe astia cu dezinformarile lor cu tot!

Florin Nedelcu
28 mar 12:41
+0
VOTURI
-0

Mai scoate-ti limba din fundul lui Udrea!

Cristian Apetrei
28 mar 15:16
+0
VOTURI
-0

Daaaa... Se rezbuna! De ce s-ar razbuna? Si ce informatii dai tu acolo , e un pic improbabil sa se fi intamplat asta pentru ca nu sunt acceptate aceste proiecte!

Smaranda
28 mar 15:21
+0
VOTURI
-0

Amice, de ce nu verifici tu frumusel declaratia de avere a lui Murg? Datele coincid cu cele publicate aici, asa ca nu mai urla ca esti prost informat.

Mihai Baciu
28 mar 19:32
+0
VOTURI
-0

Bai Darius, tu esti cu serviciile? De unde scoti tu sumele astea? Vedeti ca in timp ce voi scorniti sume va pleaca oamenii din partid.

Sorin
28 mar 11:11
+0
VOTURI
-0

Atac miselesc din partea lui Opresc, ca rasplata ca nu s-a votat bugetul pe furaciunile lui Oprescu! Era normal ca banditul sa comande niste minciuni- tipic lui- deoarece minte cu usurinta!

Mihai Baciu
28 mar 12:26
+0
VOTURI
-0

Sa mori tu! De unde vii cu dumele astea? Ati luat bani de la niste proiecte necesare Capitalei pentru a ii baga in gaurile negre ale bugetului.

Danila
28 mar 15:23
+0
VOTURI
-0

Ai gresit stirea. Nimic din ceea ce este scris in acest articol nu este in contradictie cu realitatea.

Naomi
28 mar 18:31
+0
VOTURI
-0

Imi pare rau pentru tine, dar Oprescu nu face ca pdlistii sa vina cu minciuni in presa ca sa infunde pe cineva. Stiu, e greu sa accepti adevarul,dar incearca.Asta e realitatea, de cand sunt la guvernare portocalii fura neincetat.

horia
28 mar 08:54
+0
VOTURI
-0

Averile frauduloase se mai si confisca...

magdalena
28 mar 10:18
+0
VOTURI
-0

si cand te gandesti ce tipa si urla si se pune contra la toate sedintele de consiliu din cadrul primariei. Ar trebui calcate in picioare aceste exemplare.

Daniel Balaban
28 mar 08:32
+0
VOTURI
-0

Acuma intelegeti de ce domnii pedelaci vor mai multi bani pentru RATB?Si asta in ciuda opozitiei manifestata de Sorin Oprescu!

Dinu Dumitriu
28 mar 10:02
+0
VOTURI
-0

Acum se intelege de ce PDL-istii l-au demis pe Adrian Crit de la sefia RATB;bineinteles ilegal,fara acordul lui Sorin Oprescu.Lucrurile se leaga,nu?

motz
28 mar 19:34
+0
VOTURI
-0

@Balaban lucrezi la primarie de vorbesti ??? sau asa te uiti la tv si crezi tot ce zboara ca se si mananca :-?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE