Ion Brad, Ioana Costescu și Vlad Moisescu, reţinuţi de DNA în dosarul primarului Andrei ChilimanIoana Costescu, consilierul personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și consilierul local în cadrul Primăriei Sectorului 1 Ion Brad au fost reţinuţi, joi noapte, de procurorii DNA Ploieşti, ei fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru Ioana Costescu, Ion Brad şi Vlad Moisescu, în urma audierilor de la sediul DNA Ploieşti, scrie realitatea.net.

Potrivit declarației de avere, consilierul local Ion Brad este administrator la firma SC Exclusiv Business Team SRL, de unde a avut un venit anual de 32.808 lei anual, iar îndemnizația de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1 a fost de 8.916 de lei. Ion Brad deține două autoturisme și un apartament în București. De asemenea, consilierul deține trei terenuri în județul Argeș (moștenire) și un teren achiziționat în Bcuurești.

COMUNICATUL DNA:

În completarea comunicatului cu nr. 1116 din 18 iunie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 18 respectiv 19 iunie 2015, a inculpaților:

MOISESCU VLAD OCTAVIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- constituirea unui grup infracțional organizat,

- trafic de influență, în formă continuată,

COSTESCU IOANA, consilier personal al primarului Sectorului 1 Bucureşti, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- constituirea unui grup infracțional organizat,

- trafic de influență, în formă continuată,

BRAD ION, consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- constituirea unui grup infracțional organizat,

- complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Inculpaților Brad Ion, Costescu Ioana și Moisescu Vlad Octavian li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 19 iunie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.

La fel ca şi primarul Andrei Chiliman şi consilierul local Ion Brad, Costescu şi Moisescu vor fi duşi la Câmpina, în arestul Poliţiei Judeţene Prahova. Cei patru vor fi prezentaţi, vineri, instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Chiliman va fi prezentat astăzi la Tribunalul Ploiești, cu propunerea de arestare preventivă

Chiliman a fost REȚINUT pentru complicitate la trafic de influență și constituire de grup organizat 

Anterior, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, şi consilierul local liberal Ion Brad au fost reţinuţi de procurori, cei doi fiind scoşi în cătuşe din sediul DNA Ploieşti.

La ieşirea din sediul DNA, Chiliman a spus că nu comentează "în niciun fel" acuzaţiile aduse de procurori. Totodată, întrebat dacă i s-au cerut bani pentru PNL, Chiliman a răspuns negativ.

Etichete: acuzaţii, Andrei Chiliman, DNA, grup infracţional, Ioana Costescu, Ion Brad, Ploieşti, PNL, Primaria Sectorului 1, Sectorul 1, trafic influență, vlad moisescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h