Olimpiada la Bucureşti, respinsă de Consilierii Generali ai CapitaleiSorin Oprescu
Sorin Oprescu

Consilierii au respins prin vot planurile de depunere a candidaturii Bucureştiului pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 la Bucureşti. Consilierul PDL Romeo Teodor Pop l-a acuzat pe Sorin Oprescu că încearcă doar să îşi facă imagine prin această iniţiativă, pentru campania electorală. Consilierul PSD Victor Stan a opinat că vom deveni "penibili şi ridicoli" dacă ne vom anunţa candidatura, dar consilierul PNL Horia Scarlat a susţinut proiectul, declarând că e bine ca Primăria să-şi propună obiective mari, proiecte care sună frumos.

“E un demers profund pe care l-am făcut. M-am gândit foarte bine. Nu e născut peste noapte, am discutat cu care am putut să discut, cu toţi implicaţi în organizarea de jocuri olimpice, participanţi români, străini, care au trecut prin 5-6 olimpiade. Poate fi un proiect de unitate naţională, de ieşit din nenorocita asta de criză”, a declarat Sorin Oprescu, duminică, la Realitatea TV.

Edilul susţine că Bucureştiul concurează la acest capitol cu ţări ca Dubai, Mexic sau Canada, însă are şanse reale pentru că “avem poziţie geopolitică, suntem la intersecţie de drumuri şi facem legătura între Europa şi Orientul mijlociu, avem toate posibilităţile de dezvoltare”. Și chiar dacă vor fi cheltuiţi foarte mulţi bani pentru organizarea evenimentului, Capitala va avea de câştigat şi mai mult la final, spune primarul general.

“În 2008, China a socotit că patru miliarde de euro sunt suficienţi. Cheltuielile s-au cifrat la 70 de miliarde, dar câştigul pentru ei a fost 103 miliarde de euro. (…) Fondurile vin din mai multe direcţii, e clar că administraţia centrală şi locală trebuie să pună nişte bani pe masă, dar pe lângă asta o treime din organizatori sunt oameni de afaceri care văd aceste oportunităţi”, a spus Oprescu.

Edilul spune că a făcut şi un sondaj de opinie printre bucureşteni pentru această propunere, iar 85% din cetăţeni au fost de acord ca Bucureştiul să găzduiască Jocurile olimpice de vară din 2020.

Etichete: Bucureşti, Consiliul General, Olimpiadă, oprescu, promo

0/0 COMENTARII
Eugen
21 dec 17:53
+0
VOTURI
-0

P.S. Se vede ca bucurestenii sunt mai intelepti decat alesii lor!

Eugen
21 dec 17:49
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu mi-a facut in general o impresie buna, prea multe functii pentru un singur om, dar acum e Primar si face numai asta. Organizarea unui eveniment sportiv de mare anvergura a fost si solutia unor experti europeni si mondiali pentru redresarea si schimbarea imaginii Romaniei in Lume: Are impactul cel mai mare, iar cheltuielile sunt recuperate cu profit.

Fosta Jugoslavie stia asta de pe vremea lui Tito: Sarajevo, Ljubliana, Zagreb sunt actuale capitale care s-au dezvoltat si sunt cunoscute in lume si acum tocmai datorita olimpiadelor si nu se vor da in laturi sa organizeze si la Belgrad.

Daca cineva poate sa-mi dea un exemplu de olimpiada faliemntara, sunt interesat sa ascult!Opere de infrastructura (artere rutiere in si in afara Bucurestiului, Metrou, aeroporturi) opere arhitectonice (structuri sportive,de agrement, hoteluri,etc.) care in mod normal nu pot fi construite decat in 50 de ani vor fi construite in sase-sapte ani si cand se va trage linia vor fi gratis!

Felicitari doctorului pentru intelepciune!

Stefan
19 dec 09:00
+0
VOTURI
-0

Marele actor Romeo Pop,cunoscut mai mult din postura de consilier local,are toate motivele sa fie invidios pe Oprescu si pe popularitatea sa!Si de cand alearga Oprescu dupa imagine?E ultimul lucru la care se gandeste Oprescu!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE