Consilierii generali i-au respins din nou lui Oprescu chiria de lux la sediul PrimărieiAcum, primarul general susține că, în cazul în care Primăria va cumpăra actualul sediu, întreaga sumă a chiriei plătite va fi scăzută din preț. Documentele depuse arătau însă altceva: doar ultimul an de chirie urma să fie scăzut din prețul de cumpărare.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

Doar 31 de consilieri din totalul de 55 au votat miercuri în ședința Consiliului General în favoarea prelungirii contractului de închiriere pentru sediul de pe Splaiul Independenței. Insuficient, fiind nevoie de votul a două treimi dintre consilieri.

Primăria Municipiului București ar urma să prelungească cu un an contractul de închiriere pentru spațiul din Splaiul Independenței, la un preț de lux: 15,70 euro pe metrul pătrat, cu toate că prețul zonei este de 10 euro pe metrul pătrat.

Prețul care va fi plătit este de 15,70 de euro pe metrul pătrat, fără TVA, deoarece, spune Sorin Oprescu, Primăria se judecă cu Curtea de Conturi pentru că a plătit TVA la stat. Suma achitată de Primărie va fi, deci, de 212.515 euro pe lună. Potrivit unui studiu realizat de ESOP, chiria in vestul Capitalei (incluzand si zona unde se afla sediul Primariei) este de circa 10/euro/mp/luna, negociabil,

Principala schimbare cu care vine noul contract de închiriere propus de municipalitate este actualizarea suprafeţei imobilului din Splaiul Independenţei, aceasta crescând cu aproape 1.000 de metri pătraţi, ca urmare a construcţiei a trei lifturi exterioare din decembrie 2010.

Primăria s-a mutat în imobilul de pe Splaiul Independenţei în martie 2010, din cauza stării avansate de degradare în care se afla fostul sediu din Bulevardul Regina Elisabeta, nr.47. Clădirea de lângă Parcul Cişmigiu, mai veche de 100 de ani, se afla într-o stare avansată de degradare.

Sorin Oprescu a susținut, în ședința de Consiliu de vineri, că lucrările la sediul vechi al Primăriei au fost întârziate cu șase sau șapte luni, din cauză că fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a refuzat să își mute sediul din clădire. Fostul prefect susținea, însă, că Primăria a refuzat să îi acorde un sediu nou.

Etichete: chirie, Consiliul General, oprescu, primărie, Splaiul Independenţei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE