Consiliul Concurenței a amendat trei companii care comercializează carburanțiTrei companii care comercializeaza angro carburanti au fost amendate de Consiliul Concurentei, pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. 

Consiliul Concurentei a amendat trei companii care comercializeaza carburanti
Consiliul Concurenței a amendat trei companii care comercializează carburanți
Foto: oficial.md

Companiile sanctionate sunt Tinmar Ind, Planoil SRL si Planoil Industries, informează Hotnews.ro.

Amenzile primite:

SC TINMAR IND SA BUCURESTI: 15.282.489 lei
SC PLANOIL SRL BUCURESTI: 1.317.780 lei
SC PLANOIL INDUSTRIES SRL BUCURESTI: 306.933 lei

In cadrul investigatiei, Autoritatea de Concurenta a constatat ca cele trei companii au participat participarea la o intelegere anticoncurentiala, constand in fixarea preturilor, discounturilor si adaosurilor comerciale, impartirea clientilor si a surselor de aprovizionare in activitatea de distributie angro de benzina si motorina pe piata romaneasca.

Toate companiile sanctionate au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Consiliul Concurentei incurajeaza companiile implicate in acest tip de intelegeri anticoncurentiale sa contacteze autoritatea de concurenta, sa isi recunoasca participarea la incalcare si sa furnizeze dovezi privind intelegerea respectiva. Procedand astfel, companiile pot beneficia de reduceri substantiale ale amenzilor in functie de momentul in care contacteaza autoritatea de concurenta si de valoarea informatiilor furnizate.

Etichete: amenzi, benzinării, Consiliul Concurenţei

0/1 COMENTARII
caine
25 Jan 16:02
+0
VOTURI
-0
ce caterinca de ancheta !!! dupa 7 (SAPTEEEE) ani, Chiritoiu a gasit niste neica-nimeni. Pai nici un Lukoil, ceva?Sau astia sunt prea mari? Adica astia mari nu se intelegeau cand mareau pretul in aceeasi zi? Si cum sa studiezi problema asta sapte ani?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE