Consiliul Concurenţei, anchetă la agenţiile de turism. Firmele sunt suspectate că fixează preţurileConsiliul Concurenţei a declanşat prima investigaţie în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe Platforma avertizorilor de concurenţă. Investigaţia are ca obiect o posbilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism.

Ancheta la agentiile de turism
Anchetă la agenţiile de turism

Autoritatea de concurenţă suspectează agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice şi al menținerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile și/sau punctele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate. 

Platforma avertizorilor de concurenţă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii.

Astfel, inspecţiile inopinate au fost făcute la sediul ANAT (Asociația patronală a agențiilor de turism din România) şi la agenţii din boardul ANAT şi nu numai, atât din Bucureşti, cât şi din ţară. Printre agenţiile verificate se numară: Paralela 45, Paravion, Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, Happy Tour, Danubius Travel, Europabus, Mareea, Amarino, Eurolines, Klever Travel, scrie hotnews.

Etichete: agentii de turism cartel, agentii de tursim, ancheta agentii de turism, Consiliul Concurenţei, consiliul concurentei ancheta, preturi oferte turistice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE