Consiliul de Administraţie al ELCEN solicită insolvenţaConsiliul de Administrație al ELCEN a decis joi înaintarea cererii de intrare în insolvență a societății către Tribunalul București, informează producătorul de energie.

Consiliul de Administratie al ELCEN solicita insolventa
Consiliul de Administraţie al ELCEN solicită insolvenţa

Decizia a fost determinată de situația financiară a Electrocentrale București SA și datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată, potrivit ELCEN, de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București.

Potrivit lui Dan Agrișan, membru în Consiliul de Administrație al Electrocentrale București, cererea de insolvență va fi depusă când vor fi finalizate documentele aferente.

"ELCEN va depune cererea de insolvență când vot fi finalizate documentele aferente. E o chestiune de o zi două lucrătoare", a declarat joi, pentru AGERPRES, Dan Agrișan.

Decizia luată în cadrul ședinței de astăzi (joi — n.r.) derivă din necesitatea reorganizării societății, dar și din cea de a asigura continuitatea producerii și furnizării agentului termic pentru locuitorii din București. "Menționăm că, în acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei", precizează ELCEN.

Joi dimineața, Dan Agrișan a declarat că alimentarea cu energie termică a Capitalei nu va fi afectată în această iarnă, chiar dacă ELCEN și RADET vor intra în insolvență, atâta vreme cât va exista o coordonare între ELCEN, RADET și primărie.

Etichete: ELCEN, insolvenţă, insolventa elcen, insolvenţă radet, RADET

0/1 COMENTARII
P. F. Daniel
23 Sep 14:21
+0
VOTURI
-0
Emil Calotă a respins ideea unei posibile variante de insolvență a ELCEN. "Personal nu cred în această variantă, pentru că nu trebuie să se construiască un efect de domino, plecând din aval către amonte, mai rămâne să mă întrebați mâine dacă și furnizorii de gaz ai ELCEN-ului intră și ei în insolvență. Nu, nu cred în această variantă a insolvenței ELCEN", a explicat Calotă.

De unde se vede cat de profesionista e conducerea ANRE.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE