Consiliul de Securitate al ONU, convocat de urgenţă, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetăLa o lună după ce a detonat o bombă nucleară, Coreea de Nord a lansat duminică dimineaţă o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, în ciuda avertismentelor venite din partea comunităţii internaţionale, informează AFP. Consiliul de Securitate al ONU a fost convocat de urgenţă.

Consiliul de Securitate al ONU, convocat de urgenta, dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta
Consiliul de Securitate al ONU, convocat de urgenţă, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă

Comandamentul strategic american a semnalat detectarea unei rachete care a ajuns în spaţiul cosmic, iar armata sud-coreeană a observat plasarea unui obiect pe orbită.

"Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 ( 2:30, ora României), în 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 ( 2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord, potrivit Mediafax. 

Coreea de Nord lansase o altă rachetă cu rază lungă de acţiune în 2012, susţinând tot că ar fi plasat un satelit, dar presupusul satelit nu a fost detectat niciodată.

Regimul de la Phenian fusese avertizat de Statele Unite şi de China să nu utilizeze tehnologie balistică.

Imediat după lansarea rachetei, Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud şi China au condamnat acţiunea Phenian-ului, iar Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi de urgenţă. Discuţiile vor avea loc cu uşile închise, relatează AFP, care citează surse diplomatice.

Etichete: Coreea de Nord, onu, rachetă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE