Consiliul General al Municipiului București a aprobat biletul unic RATB-Metrorex-CFRPrimăria Municipiului București vrea să introducă titluri de călătorie comune pentru mijloacele de transport din zona Metropolitană, inclusiv pentru inelul de cale ferată al Municipiului București. Propunerea a fost adoptată prin vot, vineri, de către Consiliul General al Municipiului București.

Biletele nu vor fi insa valabile pe liniile expres si pe cele cu tarif special ale RATB
Biletele nu vor fi însă valabile pe liniile expres și pe cele cu tarif special ale RATB

Momentan, Primăria Municipiului București, RATB, Metrorex și CFR Călători au ajuns la un acord pentru introducerea a cinci tipuri de titluri de călătorie comune:

1. Bilet unic valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atât la Metrorex cât și la RATB, cu un număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate de 60 de minute. Costul biletului este de 5 lei/bilet, timp de o oră.

2. biletul unic multiplu cu 10 călătorii de câte 60 de minute pe fiecare călătorie, cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât și la RATB, în perioada de valabilitate de 60 de minute. Costul unui bilet multiplu cu 10 călătorii pentru transportul subteran şi suprateran este de 30 lei.

3. abonamentul unic de o zi cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex cât și la RATB, cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul unui abonament unic pe timp de o zi este de 16 lei.   

4. bilet unic cu valabilitate 90 de minute, pe liniile RATB și pe trenurile regionale ale CFR călători care circulă pe inelul de cale ferată al Municipiului București. Costul este de 5 lei.

5. biletul unic de călătorie valabil timp de 90 de minute, pe liniile RATB, Metrorex și pe liniile regionale ale CFR călători care circulă pe inelul de cale ferată al Municipiului București. Costul este de 7 lei. 

Biletele nu vor fi însă valabile pe liniile expres și pe cele cu tarif special ale RATB. Suportul tehnico-financiar pentru emiterea biletelor va fi asigurată de RATB. Biletele acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei de 60 sau 90 de minute.

Etichete: bilet, CFR, Metrorex, metrou, RATB

0/8 COMENTARII
Ronnie
29 Sep 16:46
+0
VOTURI
-0
stie cineva ce trenuri circula pe inelul de cale ferată al Municipiului București?
Viorica
29 Sep 09:43
+0
VOTURI
-0
Sper ca se pastreaza si cele vechi. Ma refer la abonamentele lunare. Variantele propuse sunt scumpe. In orasele europene pe care le-am vizitat preturile si cardurile de calatorie erau atractive nu restrictive.
Oana Calota
28 Sep 21:53
+0
VOTURI
-0
Foarte bine.Oprescu este cel mai tare !
nicu
28 Sep 19:33
+0
VOTURI
-0
Eu as vrea sa se introduca biletul in kilograme/persoana sau in hectolitri daca se poate. Intre timp domnul Primar batranel ar face bine sa gaseasca o solutie prin care calatorii sa plateasca in functie de numarul de statii parcurse pentru ca nu prea e in regula ca o persoana care calatoreste 5 statii sa plateasca la fel cu una care calatoreste 25 de statii, de la un capat la celalalt.
Si poate introduce plata si pentru pensionari ca nu prea e in regula ca un somer care isi cauta de munca si nu are venit sa fie nevoit sa plateasca pentru calatorie in timp ce pensionarii din Bucuresti calatoresc moca si infinit INDIFERENT de pensia pe care o au. In felul asta poate mai stau si pensionarii pe acasa ca nu ai loc de ei in mijloacele de transport in comun. Daca tot e moca hai sa ne plimbam.
iopo
28 Sep 19:27
+0
VOTURI
-0
Da. Foarte scump! In Sofia 60min costa echivalentul a 3.5 lei iar o zi intreaga 9.5 lei.
Stefan
28 Sep 17:36
+0
VOTURI
-0
Un pret de 3 lei la biletul de 60 de min si de 5 lei la cel de 90 de min ar fi ok.
Stefan
28 Sep 17:32
+0
VOTURI
-0
In Roma biletul de 90 de min costa 1,5 euro = 6,75 lei. Cum sa coste mai mult la Bucuresti? Nu stiam ca avem salarii mai mari ca italienii...
gigib
28 Sep 17:23
+0
VOTURI
-0
deci o timpenie auzi o calatorie 5 lei!!!!!!wtf,in gen. oameni merg singuri unde au treaba,doar in mega grup se merita 5 lei(60min nelimitat validari)deci voi circula in continuare pe blat si 5 lei la nasu daca mai vine ff rar ii vad,lipsa de controlorii cine draq merge angajat acolo sa-ti faci peri albi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE