Consiliul General dă undă verde pentru un mega-proiect imobiliar al lui Puiu PopoviciuConsiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat construcţia unui proiect imobiliar al lui Puiu Popoviciu, în cartierul Pipera. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de miercuri, 31 octombrie, construcţia unui complex de birouri şi spaţii comperciale în Cartierul Pipera, pe strada Gara Herăstrău. Dezvoltatorul proiectului imobiliar este compania Baneasa Investments, deţinută de controversatul om de afaceri "Puiu" Popoviciu.  

Amplasat pe strada Gara Herestrau din sectorul 2 al Capitalei, pe un teren de 15.000 de mp, noul proiect al Baneasa Investments ar urma sa cuprinda atat cladiri de birouri, cat si spatii comerciale cu suprafete mari, „de tip mall", se arată în documentele întocmite pentru obţinerea Planului Urbanistic Zonal.

foto: Capital.ro

Potrivit acestor documente, beneficiarul doreste construcţia unui „ansamblu de cladiri cu funcţiuni complexe: birouri, supermagazin, servicii anexe şi realizarea lucrărilor de infrastructură de transport necesare acestuia". Înălţimea maximă a construcţiilor va fi de 70 de metri. 

Popoviciu vrea să vândă însă aceste teren, suedezilor de la Skanska, la un preţ de peste 10 mil. euro.

Popoviciu deţine acest teren pe strada Gara Herăstrău, vizavi de turnul Sky Tower, cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din ţară, şi ieri a obţinut în cadrul unei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce permite ridicarea unor clădiri cu o suprafaţă de 60.000 mp pe acel teren şi o înălţime de 70 de metri (15 etaje).

Potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, aprobarea PUZ-ului era una dintre condiţiile impuse de suedezi pentru achiziţia terenului pe care intenţionează să dezvolte un proiect de birouri.

"Skanska se află în prezent în procesul de achiziţie a unui teren în zona Floreasca - Barbu Văcărescu şi vom anunţa aceas­tă tranzacţie îndată ce va fi încheiată", a precizat pentru ZF Andreas Lindelof, preşedintele Skanska România.

Gabriel Popoviciu deţine, alături de asociaţii săi, cel mai mare centru comercial din ţară, Băneasa Shopping City, cu o suprafaţă de circa 105.000 mp. Controversatul om de afaceri a investit până acum circa 300 mil. euro în circa 300 locuinţe de lux, un parc de afaceri de 160.000 mp şi în cel mai mare centru comercial din România, toate cuprinse în gigantul proiect Băneasa, pe ternurile Universității de Agronomie.

In luna septembrie 2001, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat cel mai mare tun imobiliar dat vreodata in Romania. PUZ-ul aprobat atunci a permis ulterior folosirea patrimoniului Universitatii de Agronomie, care a cedat 220 de hectare de teren la preturi subevaluate, si construirea de mall-uri, cladiri de birouri si vile de lux in folosul grupului de firme coordonat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Cel care a propus aprobarii CGMB planul urbanistic zonal, în 2001, a fost primarul general de la acea vreme, Traian Basescu, cel care a avizat proiectul si a semnat expunerea de motive, fara sa tina cont ca acestea abundau de ilegalitati. Ioana Băsescu, fiica președintelui, deține acum o locuință în complexul imobiliar Băneasa.

Pe lângă acest proiect, fostul ginere al demnitarului comunist Ion Dincă, Puiu Popoviciu, a mai cumpărat la licitaţie în 2010 proiectul falimentar Tiago Mall din Oradea pentru 30,5 mil. euro şi a mai investit încă 20 mil. euro în finalizarea şi lansarea lui pe piaţă. El mai deţine şi hotelurile Howard Johnson, Ramada Plaza şi Ramada Parc şi restaurantele KFC din România. 

Popoviciu s-a aflat şi în centrul scandalului demolării imobilului de pe Şoseaua Kiseleff, nr. 39, despre care B365.ro a mai scris aici.

Etichete: promo, Puiu Popoviciu

0/2 COMENTARII
hash
01 nov 22:45
+0
VOTURI
-0
Da. Popoviciu, ginerele lu' Dinca-te-leaga, a venit cu bani de la ma-sa, ca safaca marie linvestitii imobiliare. Trai-ti-ar basascu, ma Popoviciule !
Neamu' vostru de nemernici !
Cristi
01 nov 18:53
+0
VOTURI
-0
spatii comerciale de tip mall? hahah, imi vine sa rad. toate astea vis-a-vis de un mall in constructie? greu de crezut.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE