Se scumpește căldura în București. VEZI NOILE PREȚURIConsiliul General al Municipiului București a aprobat astăzi proiectul Primăriei Capitalei care prevede scumpirea căldurii în București cu peste 30%, în această iarnă. Potrivit proiectului de hotărâre al municipalității, prețul gigacaloriei va fi cuprins între 296 și 329 lei, fără TVA. Noua scumpire se aplică însă doar agenților economici. Pentru utilizatorii casnici prețul gigacaloriei se va menține la același nivel ca și anul trecut.

Consiliul General decide astazi daca se scumpeste caldura in Bucuresti. NOILE PREȚURI
Consiliul General decide astăzi dacă se scumpește căldura în București. NOILE PREȚURI
Foto: capital.ro

Potrivit proiectului de hotărâre realizat de municipalitate, pentru cei care folosesc agent termic din punctele termice urbane și centrale termice, prețul gigacaloriei se majorează de la 252,17 lei, fără TVA la 329,30 de lei, fără TVA (30%). În același timp, gigacaloria se scumpește și pentru agenții economici care se alimentează cu energie termică din puncte termice proprii de la 212,95, fără TVA la 294,40 lei, fără TVA (adica cu 38%).

"De mai mult de patru ani nu s-au mai făcut modificări la agentii economici", a spus primarul general, Sorin Oprescu.

Astfel, din cauză că ANRE a aprobat cu întârziere tarifele s-au întregistrat pierderi, în perioada februarie-iulie 2013, de aproximativ 10,50 milioane de lei, adică aproximativ 2,3 milioane de euro.

Prețul gigacaloriei va rămâne constant pentru utilizatorii casnici. Astfel, bucureștenii vor plăti în această iarnă un preț subvenționat de 169 lei/gigacaloria. 

Etichete: preţ gigacalorie

0/5 COMENTARII
Novac
24 dec 02:28
+0
VOTURI
-0
Ioane, ăla din 18 decembrie...
Scumpirea aplicată de Oprescu agenților economici va duce la scumpirea legumelor din serele de lângă București. Asta dacă se vor mai vinde, în caz contrar vom cumpăra legume din Turcia.

Asta ca să vezi și tu ce face scumpirea „la agenții economici”.
Ciobanul Bucur
18 dec 22:23
+0
VOTURI
-0
Ioane, tu-i jignesti pe toti Ionii...
Arata-mi tu o singura scumpire aplicata mediului de afaceri care NU s-a reflectat spre populatie. De exemplu benzina, daca ai auzit cumva de ea. Creste pretul benzinei, cresc in cascada toate preturile. Si sa nu-mi spui ca nu e acelasi lucru, ca nu te cred. Orice scumpire aplicata unei afaceri va avea ca rezultat scumpirea produselor, serviciilor, etc. ale acelei afaceri, pentru recuperarea pierderilor.

Intrebarea mea era alta, si nu are legatura cu agentii economici.
Oprescu se lauda ca populatia nu va mai plati incalzirea. Acum vine cu ingamfare sa se laude ca uite, s-a zbatut si mentine acelasi pret la incalzire. Asa, ca un favor facut bucurestenilor. De parca e normal ca pretul caldurii sa creasca anual, iar el o mentine la nivelul de anul trecut.
Stire sparta, Oprescule! Pretul la gigacalorie e prea mare! Iar tu si vicele Nicolaescu o ardeti pe banii publici...
Un glont pentru fiecare politician roman
18 dec 22:02
+0
VOTURI
-0
Ion, ce te-ai oparit asa?
Esti pe statul de plata al penalului primar la Bucurestiului?
Ion
18 dec 20:14
+0
VOTURI
-0
@Ciobanul Bucur ma omule tu jignesti ciobani. Invata sa citesti si apoi vorbeste.
Se scumpeste cumva la populatie? sau se scumpeste la agentii economici?
Mai citeste odata articolu.
Si mai ziaristi analfabeti scrieti clar in titlul articolului ca este vorba de scumpire la agentii economici.
Ciobanul Bucur
18 dec 16:26
+0
VOTURI
-0
Nu Oprescu era ala de abera in primavara ca bucurestenii nu vor mai plati deloc incalzirea?
Uite, ca s-a tinut de cuvant. Pretul creste, iar consecinta este ca se vor debransa din ce in ce mai multi de la incalzirea centralizata. Rezultat: oamenii nu vor mai plati incalzirea (pentru ca n-o mai au, nu de altceva...)

"Bravo", Oprescule! Inca o promisiune onorata!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE