Consiliul Legislativ a emis aviz, cu observaţii, pentru proiectul de OUG privind migraţia primarilorConsiliul Legislativ a emis pe 28 august un aviz favorabil cu observaţii la OUG privind migraţia aleşilor locali, în ziua în care a fost adoptată de Guvern, aceasta fiind de altfel condiţia legală pentru adoptare în Executiv, ceea ce contrazice declaraţiile senatorului PSD Gabriela Firea, notează Mediafax.

Consiliul Legislativ a emis aviz, cu observatii, pentru proiectul de OUG privind migratia primarilor
Consiliul Legislativ a emis aviz, cu observaţii, pentru proiectul de OUG privind migraţia primarilor
Foto: svnews.ro

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că OUG privind migraţia, adoptată de Guvern joi, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că are nevoie de avizul Consiliului Legislativ şi de toate semnăturile, ea arătând că nu e vorba de amânare, ci de detalii tehnice.

Totuşi, Legea Consiliului Legislativ prevede la articolul 4 că proiectele de ordonanţe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului "numai cu avizul Consiliului Legislativ" cu privire la legalitatea măsurilor preconizate. Avizul este consultativ şi va fi dat în termenul solicitat de Guvern, care nu poate fi mai mic de 10 zile în cazul proiectelor cu procedură obişnuită şi de 2 zile în cazul celor cu procedură de urgenţă.

Consiliul Legislativ a emis pe data de 28 august un aviz favorabil cu observaţii pentru un proiect de ordonanţă de urgenţă privind administraţia publică, în aceeaşi zi în care Guvernul anunţa aprobarea OUG privind migraţia aleşilor locali.

Potrivit portalului Consiliului Legislativ, instituţia a emis un aviz favorabil cu observaţii în cazul unui proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale, în aceeaşi zi în care Guvernul anunţa adoptarea ordonanţei privind migraţia primarilor şi consilierilor judeţeni şi locali.

Proiectul privind migraţia a fost înaintat cu acelaşi titlu, respectiv "Ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale".

Avizul cu numărul 960 din 28.08.2014 a fost emis în aceeaşi zi în care Secretariatul General al Guvernului a solicitat avizarea proiectului de ordonanţă de urgenţă.

OUG ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Conform Legii privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, "ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară".

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată în Monitorul Oficial. Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns şi la Senat, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea actului normativ.

Etichete: aviz, aviz favorabil, oug, traseism, traseism politic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE