Constantin Buchet, noul preşedinte al CNSAS. CINE mai face parte din conducereColegiul director al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a votat să îl aibă ca președinte pe Constantin Buchet, propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Constantin Buchet, noul presedinte al CNSAS. CINE mai face parte din conducere
Constantin Buchet, noul preşedinte al CNSAS. CINE mai face parte din conducere

Colegiul CNSAS a anunțat, într-un comunicat publicat marți pe site-ul său, ca nou președinte este Constantin Buchet, care a primit 9 voturi din cele 11 valabil exprimate. În funcția de vicepreşedinte a fost ales Valentin Blănaru (8 voturi), iar secretar este Dinu Zamfirescu (10 voturi). Șeful Structurii de Securitate este Cătălin-Boris Precul, cu 9 voturi.

Constantin Buchet a fost propus membru în CNSAS de către Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Buchet a mai fost membru al CNSAS din partea PRM, fiind obiectul unei dispute publice în cadrul partidului în 2002. Într-o scrisoare adresată lui Corneliu Vadim Tudor acesta afirma: "Trebuie sa precizez că, în întreaga mea perioadă de activitate, am încercat ca atitudinea mea publică și activitatea instituțională să fie in consonanta cu spiritul abordării partidului asupra problematicii conținute de Legea 187/1999. De asemenea, am căutat ca abordările, pozițiile mele să fie sincrone cu ideologia politica a PRM, in aceste chestiuni legate de istoria contemporană a României".

În funcția de vicepreședinte a fost ales Valentin Blănariu, propunerea PSD, iar secretar va fi Dinu Zamfirescu, care a rămas pe un mandat mai vechi în Colegiu, din partea PNL, potrivit unor surse politice citate de Hotnews.

Astfel, Cazimir Ionescu, propunerea controversată a PSD, care este trimis în judecată în dosarul Mineriadei, nu va ocupa o funcție de conducere.

Etichete: CNSAS, constantin buchet, presedinte CNSAS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE