Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi adjuncţi la DNAProcurorii Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de Ministerul Justiţiei (MJ) pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a transmis, marţi, Ministerul Justiţiei.

Constantin Iacob si Calin Nistor, propusi pentru un nou mandat de procurori sefi ai DNA
Constantin Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru un nou mandat de procurori şefi ai DNA

Potrivit unui comunicat, "Ministrul justiţiei a transmis luni, 25 aprilie 2016, Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru o perioadă de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor".

În comunicat se mai menţionează că "potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată".

Pentru desemnarea celor două propuneri "ministrul justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", se mai spune în comunicat, conform Mediafax.

Pe 6 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a semnat în cursul zilei decretul de numire a Laurei Condruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA, reiterând cu această ocazie aprecierea faţă de activitatea procurorului şef DNA. 

Etichete: adjunct DNA, Călin Nistor, Marius Constantin Iacob, ministerul justitiei, propunere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE