Construcția tronsonului de metrou Iancului-Pantelimon ar putea fi reluată, cu fonduri europeneProiectul care prevede construirea tronsonului Iancului - Pantelimon ca parte din magistrala 5 de metrou va fi reluat și ar putea fi realizat din fonduri europene. Ar putea fi gata însă abia în 2030.

Constructia tronsonului de metrou Iancului-Pantelimon ar putea fi reluata, cu fonduri europene
Construcția tronsonului de metrou Iancului-Pantelimon ar putea fi reluată, cu fonduri europene
Foto: bucuresti.wikia.com

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, Regiunea Bucureşti – Ilfov, aflat în dezbatere publică, conţine proiectele Metrorex SA, inclusiv Secţiunea Iancului – Pantelimon, având ca orizont de realizare anul 2030, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficiali ai Metrorex. Potrivit lor, Metrorex SA va accesa pentru această secţiune fonduri europene nerambursabile în cadrul următorului program operaţional.

În martie, un reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene declara că Magistrala 5 de metrou, în curs de execuţie pe tronsonul Râul Doamnei - Eroilor, se va opri la staţia Iancului şi nu va mai fi construită până în zona Pantelimon, aşa cum prevedea proiectul iniţial.

Magistrala 5 de metrou va lega cartierul Drumul Taberei de centrul oraşului iar, în planurile iniţiale, în a doua fază a proiectului, magistrala ar fi continuat până în cartierul Pantelimon.

"S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde şi partea a doua. Primăria nu are interes", a spus atunci reprezentantul MFE.

Construcţia tronsonului Iancului - Pantelimon era programată să înceapă în acest an şi să se finalizeze în 2018, dar a fost amânată din cauza stopării procedurilor de avizare de către Primăria Bucureşti.

"Termenul inițial pentru începerea lucrărilor la tronsonul Iancului - Pantelimon a fost 2016 și nu se poate respecta din cauza lipsei avizelor de circulație și urbanism de la PMB (implicit a autorizației de construire); procedurile de avizare au fost stopate de responsabilii municipalității din cauza lucrărilor în curs de modernizare a tramvaiului. Lucrările de metrou au fost blocate pentru moment, fiind amânate după anul 2020", anunțau atunci Metrorex.

Etichete: Metrorex, metrou, metrou pantelimon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE