Construcţie ilegală în Piaţa Arthur Verona, pe domeniul public. Iniţiatorii, somaţi să o dărâme FOTOO parte din zona pietonală din Piaţa Arthur Verona a fost ocupată ilegal de o firmă, care a demarat o construcţie pe spaţiul public, fără să aibă autorizaţie pentru aceasta. Iniţiatorii au fost somaţi, miercuri, să demoleze construcţia ilegală.

Organizatorii Street Delvery au atras atenţia, la începutul săptămânii, că, în Piaţa Arthur Verona, lângă Biserica Anglicană, a fost demarată o construcţie care micşorează cu circa 80 de metri pătraţi zona pietonală, sufocată oricum de maşinile parcate în zonă.

"Ar trebui să pună în valoare construcția în stil neogotic, dar și perspectiva către parcul Grădina Icoanei și clădirile frumoase din zonă. Chiar primarul Sorin Oprescu a inaugurat această piațetă, cu mare pompă, de Ziua Europei, acum patru ani. Între timp, locul acesta special a fost transformat în parcare. Și asta nu e tot, mai nou se construiește ceva", au anunţat cei de la Street Delivery, luni.

În urma unei solicitări trimise de B365.ro, Primăria Muncipiului Bucureşti a precizat că nu a emis niciun aviz sau autorizaţie de construire în această zonă şi că iniţiatorii lucrării au fost somaţi să o desfiinţeze în termen de 72 de ore:

"În urma verificărilor efectuate în Str. Dionisie Lupu nr. 46 intersecţie cu Str. Arthur Verona, Sector 2, a fost identificat agentul economic S.C. ALEXANDER BIO CONSULT SRL care a executat ilegal o construcţie cu caracter provizoriu, perimetral închisă, în suprafaţă de aproximativ 85 mp, amplasată pe terenul aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti. 
Agentul economic a fost somat în data de 16.07.2014 să desfiinţeze construcţia menţionată în termen de 72 ore în caz contrar aceasta urmând a fi desfiinţată pe cale administrativă în baza unei Dispoziţii a Primarului General conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii."

Conform site-ului Ministerului de Finanţe, firma S.C. ALEXANDER BIO CONSULT SRL are ca obiect de activitate "comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun".

Etichete: arthur verona, realitatea

0/4 COMENTARII
Marian
21 aug 14:30
+0
VOTURI
-0
Din ce se vede aici:

http://www.simplybucharest.ro/?p=21914

i-a durut la basca de somatia primariei !
Constructia e bine mersi dupa mai mult de o luna
de la sesizarea din articol.
Kwang
18 iul 16:05
+0
VOTURI
-0
Nu construia nimeni fara sa aiba un acord, ceva.
Acolo probabil ca trebuia sa se ridice o "mandra" terasa, din care sa mai iasa ceva spaga si mai-marilor din Primarie. Acum, ca a iesit scandal, le dau somatie, aia isi desfac sandramaua si peste doua saptamani o pun la loc...
Cris
18 iul 12:28
+0
VOTURI
-0
Niste escroci. Se construieste in draci cu acceptul infractorilor din Primaria Capitalei.

IESITI IN STRADA !!!
Slick
18 iul 08:40
+0
VOTURI
-0
Dar pentru constructia din spatele magazinului Unirii exista autorizatie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE