Construcţie Moschee Bucureşti. Cum va arăta lăcaşul de cult cu o capacitate de 1.500 de locuri FOTOFundaţia Diyanet din Turcia (Turkiye Diyanet Vakfi), care susţine activitatea Ministerului turc al Cultelor, prezintă pe site-ul oficial detalii din proiectul pentru moscheea care va fi construită la Bucureşti, conform căruia aceasta va avea o capacitate de 1.500 de locuri.

Pe site-ul fundaţiei se arată că moscheea care va fi construită în centrul Bucureştiului este în stadiu de proiect. Se preconizează că lucrările de construcţie vor începe în acest an.

Citeşte şi Patriarhia Română: Nu ne opunem construirii unei moschei în Bucureşti

Construcţia va include şi săli multifuncţionale, săli pentru discuţii, cantină, terase acoperite şi descoperite, o zonă pentru spălarea rituală, camere pentru cazare, local pentru tineri şi un centru pentru sport.

În aprilie 2016 Primăria Sectorului 1 a eliberat Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30.

Primăria a precizat însă că acest document este un act de informare obligatoriu şi nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizaţiei de construire. Pentru autorizarea construcţiei este necesară obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competenţa exclusivă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi Primăria sectorului 1 A ELIBERAT certificatul de urbanism pentru MOSCHEEA din Bucureşti

Etichete: Bucureşti, constructie moschee Bucuresti, moschee, moschee bucuresti

0/4 COMENTARII
vlad
26 May 07:55
+0
VOTURI
-0
@Fox Logic ca ai dreptate, exista contraexemple... dar e si o treaba de numere, in Franta sunt deja 5 milioane de musulmani, la noi ar fi chiar si asa pana in 100.000 ... Si nu stiu daca ai vazut, dar suntem tara din NATO cu cei mai multi angajati ai serviciiolor secrete raportat la populatia tarii :))). (Polonia e pe 2). Poate cativa dintre ei chiar isi fac treaba :)

Oricum mi se par ridicoli obsedatii astia anti-musulmani, cosniderand ca probabil cea mai pasnica minoritate din Romania sunt fix tatarii din Dobrogea.... Nu e ca si cum vin acum primii musulmani in Romania, avem de secole deja. De ce nu l-au zgariat pe ochi moscheile din judetul Constanta?? Problema este ca romanii nici la 3 decenii dupa '89 nu inteleg ce inseamna o democratie, ce inseamna libertatea veritabila si drepturile omului. Multi tanjesc in continuare dupa o mana forte.... tragic.
Fox
25 May 15:19
+0
VOTURI
-0
@un altul: mai trist este ca nu realizezi ca prin aceasta atitudine extremista faci parte din aceeasi categorie cu ei dar te situezi diametral opus. Esti naiv daca crezi ca teroristii au nevoie de o moschee ca sa vina in tara! Daca au interes vin oricum. Si faptul ca se construieste o moschee nu cred ca va face un musulman care nu vroia sa vina in Romania sa se razgandeasca si sa zica ca "da, acum ca am si moschee vin!" Asa cum nici cei care sunt deja stabiliti in RO nu plecau ca nu aveau moschee.

Doar un om cu putina minte (ca sa fiu finut cu tine) poate sa zica "sa arda din temelii" ceva cu care nu este de acord. La fel de bine musulmanii pot sa iti zica in fata ca si ei isi doresc ca biserica ta sa arda din temelii.

Asta e ceea ce trebuie sa intelegi tu... ca o atitudine extremista atrage dupa sine o alta atitudine extremista. Faptul ca au tembelii lor nu inseamna ca toti sunt asa. Sa iti aduc aminte ca un pustan de 18 ani de al nostrum, romanas get beget vroai sa faca o bomba lunile trecute? De l-a prins SRI-ul? Cum ar fi sa ceara si alte popoare ca noi romanii sa ardem din temelii ca uite… ne pregateam sa aruncam in aer nu stiu ce…

Si poate ca Vlad, mai jos, spunea un adevar... poate e mai usor sa supraveghezi oamenii cand sunt stransi pe zone de interese/ cultura etc... Desi exista si contraexemple Vlad... vezi Franta unde enclavizarea pe natiuni, religie si cultura in cartiere oarecum bine diferentiate in zona Parisului a dus la conflicte...
vlad
25 May 11:19
+0
VOTURI
-0
Daca faceau pur si simplu o moschee nu era nicio problema, e plin de musulmani in Bucuresti... pana la urma traim intr-o tara libera, fiecare se poate ruga la cine vrea. Deranjant devine ca o face un stat strain, puteau daca voiau sa doneze muftiatului din Romania si era totul ok....

Mai grav mi se pare ca fac sali de conferinta, scoala, etc.... abia astea pot deveni ulterior centre de extremism (dar, un mare DAR, nu cumva sunt mai periculoase grupurile de rugaciune de prin vreun apartament, de care nu stie nimeni??? In momentul in care e la vedere asa, e si mai usor de monitorizat)
un altul
25 May 10:44
+0
VOTURI
-0
RUsine!!! Sper sa arda din temelii!! Aduceti teroristii in tara!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE