Constructorul Pasajului Piaţa Sudului a dat în judecată Primăria CapitaleiPASAJUL PIAŢA SUDULUI. Conflictul dintre constructorii Pasajului Piaţa Sudului şi municipalitate a ajuns în instanţă. Italienii de la Astaldi au dat în judecată Primăria Municipiului Bucureşti, solicitând peste 20 de milioane de lei. Între timp, stadiul lucrărilor la cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Capitală, ce ar trebui finanţat din bani europeni, a ajuns la 76%. Cea mai mare lucrare de infrastructură din Bucureşti este însă în întârziere din cauză că nu au fost mutate reţelele de utilităţi, a declarat vineri în cadrul unei vizite pe şantier, primarul general Gabriela Firea.

Pasajul Piata Sudului
Pasajul Piaţa Sudului

PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Asocierea Astaldi – Euroconstruct Trading 98 – RCV Global Group a acţionat în instanţă Primăria Bucureşti, potrivit unui dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 7 octombrie. Firmele care lucrează la Pasajul Piaţa Sudului solicită plata sumei de 20,93 milioane de lei, scrie economica.net.

Conflictul dintre constructori şi municipalitate a izbucnit încă din vară, când reprezentanţii Primăriei se declarau nemulţumiţi de ritmul de execuţie a lucrărilor şi spuneau că nu îi pot achita firmei Astaldi o sumă de circa 12 milioane de lei, pentru care italienii nu prezintă documente justificative.

Ulterior, la finele lunii iulie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a cerut Curţii de Conturi un audit la contractul referitor la Pasajul de la Piaţa Sudului.

În cazul Pasajului Piaţa Sudului, există o sumă pe care Primăria Generală nu a decontat-o, pentru că nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente situaţiei de plăţi din cauza ponderii foarte mari, 59,4%, fără ca acestea să fie justificate cu documente suport. Am solicitat Curţii de Conturi un audit în legătură cu acest contract", a declarat Firea.

Potrivit acesteia, auditul ar trebui să mai arate modul cum s-au realizat aceste lucrări, de ce s-au pierdut bani europeni şi de ce Primăria trebuie eventual să suporte penalităţi.

Mai mult, ea le-a cerut constructorilor „să renunţe la sumele care chiar nu pot să fie justificate sub nicio formă şi să înţeleagă situaţia în care se află Primăria".

PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Primăria Capitalei a anunţat că a fost finalizată străpungerea tunelului rutier pe sensul Niţu Vasile-Calea Văcăreşti de la Pasajul Piaţa Sudului, urmând ca până la finele acestei luni să fie gata străpungerea întregului tunel, respectiv pe sensul Calea Văcăreşti-Niţu Vasile. Odată finalizate aceste săpături, pot fi accelerate lucrările la structura de rezistenţă a pasajului, informează municipalitatea. 

"Dacă toate lucrurile se vor desfăşura conform celor discutate, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată. Eu am preluat acest obiectiv cu anumite intârzieri, sunt primar de doar 4 luni de zile şi am încercat să recuperăm cât mai mult posibil din aceste pierderi...ne-am întâlnit de mai multe ori cu consultanţii şi constructorii. Avem câteva întârzieri legate de faptul că lucrările de deviere a utilităţilor nu au fost prevăzute în contractul iniţial, a fost un mare minus şi nu se va mai repeta în această administraţie. Trebuie să fim mult mai atenţi când încheiem aceste contracte", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Etichete: Astaldi, Pasajul Piaţa Sudului, pmb, Primăria Bucureşti

0/5 COMENTARII
Eugen
13 Dec 18:52
+0
VOTURI
-0
@Fox.Una la mână.Ai scris greșit pseudonimul.A doua la mână.De ce să îl lovească tramvaiul pe Svvx când intenția lui e să trezească populația Bucureștiului la realitate să conștientizeze pericolul la care se expune în stațiile de tramvai.Adică Svvx e bine intenționat și tu răspunzi binelui cu rău.Dormi mai departe în prostie și-n ignoranță.N-ar strica să te lovească pe tine tramvaiul să te trezească la realitate.Lui Svvx îi pasă de viața pietonilor.Cinste lui.Indiferența ucide!
Fox
21 Oct 19:33
+0
VOTURI
-0
Deci.
Primaria n-a platit catre Astaldi 12 milioane de lei, pentru ca Astaldi n-a justificat cheltuielile. Acum, Astaldi da Primaria in judecata pentru ca nu si-au primit acele 12 milioane nejustificate, si cer... 20 de milioane.
Doar mie mi se pare ca e ceva in neregula?

@Suxx: lovi-te-ar tramvaiul in refugiile tale lipsite de garduri de protectie, cosmar fara sfarsit ce esti! Cat mai e pana scapam de tine?????
Cris
21 Oct 19:20
+0
VOTURI
-0
Mai e o lucrare, inceputa pe timpul lui Decebal, de aceasta data. Se numeste "Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu". Iarasi, lucrare banala... sulla calului termen de finalizare. Probabil atunci cand va colapsa sistemul solar, vor fi gata si aceasta lucrare si pasajul de la Piata Sudului.
Cris
21 Oct 19:17
+0
VOTURI
-0
Aceasta lucrare inceputa de pe timpului lui Burebista este o rusine pentru Bucuresti. Cred ca ar fi bine ca dna Firea sa se mute pe santier, sa se rezolve mai repede. Cred ca a durat mai putin constructia centralei nucleare de la Cernavoda decat acest pasaj.
Svvx
21 Oct 12:38
+0
VOTURI
-0
Modernizări căi rulare și peroane când mai începe Primăria Capitalei???Refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție un coșmar fără sfârșit.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de refugii?????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE