PROIECTUL pasajului subteran de la Sala Palatului, CONTESTAT de două asociaţii de proprietariDouă asociaţii de proprietari de pe strada Ion Câmpineanu din Capitală cer Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragă planul urbanistic zonal prin care s-a aprobat construirea unei parcări subterane sub spaţiul verde de lângă Sala Palatului şi reamenajarea parcului, scrie hotnews.ro

Pasajul subteran de la Sala Palatului, contestat de doua asociatii de proprietari
Pasajul subteran de la Sala Palatului, contestat de două asociaţii de proprietari

Proiectul propune taierea a 137 de arbori pentru construirea parcarii subterane, insa la final se va ajunge la 428 de arbori si arbusti prin replantari.

Cetatenii, care locuiesc chiar langa acest parc, au facut plangere prealabila, motivand ca acest proiect incalca Legea spatiilor verzi si Legea monumentelor istorice, la cativa pasi aflandu-se biserica Kretulescu. Urmatorul pas este atacarea proiectului in instanta.

"Prin adresa inregistrata la cabinet primar general sub nr. 1347/25.02.2016 si la Directia Asistenta Tehnica si Juridica sub nr. 1051/01.03.2016, Asociatia de Proprietari Bloc 6, str. Ion Campineanu, nr. 29, sector 1, Asociatia de Proprietari Bloc 7, str. Ion Campineanu, nr. 27, sector 1 si Fundatia Eco - Civica au formulat plangere prealabila impotriva Hotararii C.G.M.B. nr. 16/26.01.2016 privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal spatiu public Sala Palatului Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala". In motivarea plangerii, contestatarii arata ca PUZ-ul mai sus mentionat incalca OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, precum si prevederile Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice", s-a anuntat la ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, informează hotnews.ro

Planul urbanistic zonal de la Sala Palatului a fost aprobat pe 26 ianuarie 2016. Potrivit proiectului, parcarea de la suprafata va fi desfiintata, iar masinile vor fi duse in parcarea subterana care se va amenaja sub acest spatiu. In fata Salii Palatului vor fi amenajate gradene si fantani arteziene.

Cele doua parculete din stanga si din dreapta salii vor fi si ele reamenajate, iar vizitatorii vor putea sta in doua spatii gen "acvarii de sticla, transparente", unde vor putea bea un ceai sau o cafea. Din 406 arbori si arbusti existenti pe amplasament, se propune desfiintarea a 137 pentru construirea parcarii subterane. La final insa se va ajunge la un numar de 428 de arbori si arbusti prin replantari.

CITEŞTE ŞI Piața Revoluției va fi reamenajată. Pasaj subteran și parcare pe sub Calea Victoriei 

Etichete: parcare subterna sala Palatului, Sala Palatului

0/4 COMENTARII
vlad
09 Apr 14:14
+0
VOTURI
-0
Nu stiu ce sa zic despre treaba asta... nu stiu exact cum arata proiectul, am vazut articole in trecut, nu stiu ce solutie s-a ales in final. Dar este normal sa se faca ceva acolo, acum arata ingrozitor, toata zona este pana la urma o parcare. E si dificil ca pieton sa umbli pe-acolo. E normal sa se reamenajeze zona intr-un parc... iar parcarea sa fie ingropata si sa dispara nene complet masinile din jurul Salii Palatului. Cine stie, poate ar deveni chiar o zona turistica... dar deh, poate asta-i deranjeaza pe aia care stau in zona, deranjul. Sincer, nu prea am mila pt ei... numai nomenclaturisti prin blocurile alea.

Chestia asta ca e biserica Kretulescu acolo este cam ridicola. In primul rand este destul de departe si apoi cu ce ar afecta-o sa se refaca un parc??
dorinteodor
09 Apr 11:48
+0
VOTURI
-0
o fi bine? o fi rau? parcarea ar descongestiona strazile dar i-ar indemna pe si mai multi sa vina in zona ultra-centrala....debandada in bucuresti continua.... in loc de a construi un nou centru al bucurestiului, dupa modelul "la defence" din paris, se aproba noi constructii in zona centrala si se cer si mai multe parcari....
alex
09 Apr 07:37
+0
VOTURI
-0
@Cris s-ar rasuci Ceausescu in mormant? :))) hai nu ma innebuni. Ce "frumuseti" a construit Ceausescu ? cartiere muncitoresti gen Militari, Rahova, Ferentari, Pantelimon...astea sunt modele arhitecturale? Nu sunt de acord cu proiectul de la sala Palatului, dar sa spui ca s-ar rasuci Ceausescu? Mai degraba ar fi mandru de ce "mostenire" a lasat.
Cris
09 Apr 06:45
+0
VOTURI
-0
Ca si celelalte proiecte propuse este un mega KITCH arhitectural. Ceausescu s-ar rasuci in mormant daca ar afla cum arata proiectele de modernizare urbana actuale - pline de pavaje, fantani arteziene, pergole vopsite, sticla inutila, borduri si spatii de baut cafeaua (de parca de asta am avea nevoie).

Arhitectii Bucurestiului ar trebui sa-si dea in bloc demisia si sa se orienteze spre activitati mai potrivite pe structura lor psihica, cum ar fi cresterea animalelor sau cultivarea solului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE