Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană încep în primăvară. VEZI CUM VA ARĂTAPasaj-romana
Pasaj-romana

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană ar trebui să înceapă în martie-aprilie 2012, au precizat pentru B365.ro, surse din cadrul Primăriei Capitalei. Investiţia a fost inclusă în proiectul de buget pentru acest an, însă bugetul va trebui mai întâi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, unde majoritatea este deţinută de PDL.

Primăria a atribuit deja contractul pentru Servicii de consultanţă pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii "Modernizare Piaţa Romană şi Pasaj Pietonal" asocierii .C. ARCADIA ENGINEERING S.R.L. si S.C. GLOBAL SERVICE PROIECT. Cele două firme vor primi pentru activitatea lor 1,2 milioane lei. Conform caietului de sarcini, contractul are o durată de 78 de luni, dintre care 18 luni pe perioada de proiectare si executie a lucrărilor şi 60 luni pe perioada de garanţie a lucrărilor.

Cum va arăta pasajul subteran

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă de 5.140 metri pătraţi. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă. Astfel, după finalizarea pasajului traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

Etichete: consultanţă, pasaj Piaţa Romană, pasaj subteran, Piaţa Romană

0/0 COMENTARII
Gigel
17 feb 07:05
+0
VOTURI
-0

Pai din ce spuneti dumneavoastra se intelege ca abia acum se proiecteaza pasajul asta, doar pentru asta e si contractul, supervizarea proiectarii si executiei. Cum ar putea sa inceapa lucrarile in primavara, daca pasajul nici macar nu e proiectat?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE