Consultații la preț de cabinet privat în spitalele de stat"Atențiile" acordate medicilor nu vor fi legalizate, anunță luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. În schimb, medicii din spitalele de stat își vor putea suplimenta veniturile acordând consultații la tarife de cabinet privat.

Consultatii la pret de cabinet privat in spitalele de stat
Consultații la preț de cabinet privat în spitalele de stat

Guvernul schimbă placa. După ce, săptămâna trecută, premierul Victor Ponta vorbea despre această posibilitate, astăzi, ministrul Nicolae Bănicioiu schimbă strategia de suplimentare a veniturilor medicilor şi asistenţilor.

Practic, aceştia vor câştiga mai mult dacă vor munci peste program, în cabinete închiriate în spitalele de stat, explică ministrul Sănătăţii.

„E vorba de servicii private în spitalele publice, adică posibilitatea pacientului de a alege un medic, dacă acel medic nu poate să îi dea consultația în momentul în care e cerută și dacă problema poate fi temporizată, contra unei coplăți”, a spus Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii. 

„În momentul în care vorbim de această posibilitate nu vorbim decât de reguli, norme și fiscalizare. Se încadrează în niște bareme stabilite anterior, reglate legislativ și norme ale unei hotărâri de guvern și atunci totul este fiscalizat, asta cred că trebuie să înțeleagă toată lumea. Aici nu discutăm de un ceas, de servicii sau de micile atenții. Noi vrem să reglăm și chiar să punem punct pentru totdeauna unui sistem care nu a funcționat nici în favoarea medicului, nici în favoarea pacientului”, a precizat ministrul Bănicioiu, prezent la ședința BPN al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că legea pacientului, aflată în dezbatere parlamentară, nu a fost inițiată pentru a leza drepturile acestora, ci dimpotrivă, însă trebuie să se discute și despre drepturile și obligațiile personalului medical.

„Nu trebuie să ne ferim să discutăm și cu pacienții, dar și cu medicii și cu administratorii sistemului. Ei (n.r. — pacienții) pot depune orice amendament, pot veni la discuții și tocmai de aceea toată luna septembrie vom face discuții pe acest aspect și le garantăm că sensul acestei inițiative nu este în a leza în vreun fel drepturile pacientului. Ba dimpotrivă, se ține cont de acest lucruri. Trebuie, însă, să vorbim și de drepturile și obligațiile personalului medical, drepturile și obligațiile pacientului și cred că atunci vom reuși să facem un sistem cu ceea ce vedem în afară”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Etichete: cabinet medical, medic, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spital

0/1 COMENTARII
Cris
24 Aug 17:35
+0
VOTURI
-0
Ce propune acest individ e o dubla idiotzenie. Odata pentru ca oamenii au platit asigurari de sanatate si nu e normal sa plateasca din nou iar apoi cine va fi de acord sa deconteze un tarif de spital privat intr-un spital de stat care e vai de mama lui? Se va putea face ce vrea Banicioiu la spitalale mari, consacrate care au aparatura moderna si doar daca pacientii solicita, nu la spitalele in care cad peretii pe paturile pacientilor si care sunt cam 80% din toate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE