Contabil din Bucureşti, reţinut de DNA după ce a încercat să mituiască un inspector AntifraudăDNA a reţinut un contabil din Capitală, după ce acesta a încercat să mituiască un inspector al Direcţiei Antifraudă din ANAF cu 20.000 de euro.

Contabil din Bucuresti, retinut de DNA dupa ce a incercat sa mituiasca un inspector Antifrauda
Contabil din Bucureşti, reţinut de DNA după ce a încercat să mituiască un inspector Antifraudă
Foto: ancheteonline.ro

Procurorii DNA au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, pentru dare de mită, urmând ca vineri să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În luna aprilie a.c., în timpul unui control, contabilul i-a propus unui inspector antifraudă 20.000 de euro mită, încercând astfel să îl determine să consemneze în actul de control obligații fiscale suplimentare mai mici decât cele datorate în realitate, transmite Direcţia Antifraudă printr-un comunicat de presă.

Echipa de control constatase că, în perioada 2013-2015, firma s-a sustras de la plata de obligații fiscale totale de cca 4 milioane lei, prin înregistrarea în evidența contabilă a unor documente justificative care nu aveau la bază operațiuni reale.

Inspectorul antifraudă a semnalat conducerii DGAF tentativa de dare de mită și ulterior au fost sesizați procurorii DNA, care au preluat și instrumentat cazul.

Etichete: antifrauda, contabil, DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h