Contestatarii din PNL îşi fac platformă politică separatAndrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun se află printre iniţiatorii noii platforme politico-civice Iniţiativa România Liberală care se va lansa, luni, pe 22 aprilie 2013. Unii dintre aceştia au avut conflicte dure cu preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. 

Contestatarii din PNL isi fac platforma politica separat
Contestatarii din PNL îşi fac platformă politică separat

"Într-o societate românească, marcată de criza economică, instituţională şi morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puţin reprezentaţi politic, Iniţiativa România Liberală promovează valorile
liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept. De asemenea, în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, Iniţiativa România Liberală propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali", susţin iniţiatorii platformei politico-civice Iniţiativa România Liberală într-un comunicat.

Iniţiativa România Liberală reuneşte, printre iniţiatori, reprezentanţi ai tututor segmentelor menţionate. Printre membrii-fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun.

Noua platformă vine în contextul în care atât Chiliman, cât şi Dan Cristian Popescu au avut conflicte în interiorul PNL cu actualul preşedinte al partidului Crin Antonescu.

Astfel, Dan Cristian Popescu, cel care dorea să candideze la primăria Sectorului 2 din partea USL dar nu a primit sprijinul necesar din partea Uniunii sau măcar a PNL, a anunțat în toamna anului trecut că demisionează din PNL, din cauză că "Partidul Naţional Liberal a devenit prizonierul obsesiilor unui singur om, Crin Antonescu, şi al unor lideri care au probleme cu legea, cu morala şi cu bunul-simţ." PNL susține însă că Dan Cristian Popescu a fost exclus din partid încă de la 15 iunie, ca urmare a deciziei Delegaţiei Permanente Teritoriale a Filialei Sectorului 2 a PNL, hotărârea fiindu-i transmisă printr-o scrisoare. Potrivit propriei declaraţii de avere, politicianul ARD deţine două case de vacanţă la Hollywood, peste 10 milioane de lei în conturi, dar şi acţiuni la companii energetice. Detalii, aici.

De asemenea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman fiind pe 18 martie când Crin Antonescu a fost acuzat de conducere dictatorială şi atitudine antioccidentală. Edilul sectorului 1 spune că Antonescu, "atunci când se uită la harta României, se uită în dreapta României prea mult".
Chiliman a mai reclamat şi că Antonescu a transferat în organizaţia Sector 1 mai multe persoane din alte filiale ale partidului pentru a stabili candidaţii la Congres, în timp ce biroul lui, al lui Tăriceanu şi cel al lui Orban de la partid au fost închise pe furiş.
La evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală, care va avea loc luni începând cu ora 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitaţi Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase precum şi alte persoane.

Etichete: Crin Antonescu, Dan Cristian Popescu, Diana Tuşa, Iniţiativa România Liberală, PNL, vlad moisescu

0/2 COMENTARII
Marius
19 apr 23:58
+0
VOTURI
-0
Super! E bine ca se poate si altfel in Romania. Nu ma asteptam sa vad politicieni care sa aiba curaj sa renunte la functii si etc pentru a o lua de la 0. Acest lucru este cel mai important sa ai puterea sa o iei de la 0.
Melania
19 apr 22:46
+0
VOTURI
-0
Atunci cand partidul din care faci parte este mai mult in stanga decat in dreapta nu te mai poti simti reprezentat. Admir faptul ca acsti oameni au avut curajul de a-si exprima opinia si a suporta consecintele. Pentru asta e nevoie de coloana vertebrala. Pana la urma, oricine poate fi obedient.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE