Contestaţia depusă de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar, judecată de ICCJICCJ judecă, marţi, contestaţia formulată de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar, instituită de DNA în dosarul în care liberalul este acuzat că  a cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală.

Contestatia depusa de Ludovic Orban la masura controlului judiciar, judecata marti de ICCJ
Contestaţia depusă de Ludovic Orban la măsura controlului judiciar, judecată marţi de ICCJ
Foto: ziarulteleorman.ro

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. "La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti", au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni", mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban "în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri".

Când DNA l-a înştiinţat că este cercetat sub control judiciar, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Generală a Capitalei şi a demisionat din funcţiile de conducere pe care le deţinea la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL.

Etichete: ICCJ, Ludovic Orban, ORBAN DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE