Contestația PNL privind organizarea ALEGERILOR LOCALE într-un singur tur, RESPINSĂ de instanțăContestația PNL privind organizarea ALEGERILOR LOCALE într-un singur tur a fost RESPINSĂ de instanță, transmite Digi24.

Contestatia PNL privind organizarea ALEGERILOR LOCALE intr-un singur tur, RESPINSA de instanta
Contestația PNL privind organizarea ALEGERILOR LOCALE într-un singur tur, RESPINSĂ de instanță
Foto: realitatea.net

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat astăzi contestaţia PNL de anulare a Hotărârii de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Hotărârea poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite digi24.ro.

Liderii liberali au susţinut că într-un tur de scrutin ar fi schimbaţi doar 15% dintre primarii actuali din România, în timp ce în două tururi procentul de înnoire ar putea fi de 70%.

PNL a anunțat însă că va face recurs, informează agerpres.ro.

"Sperăm ca dezideratul revenirii la formula alegerii primarilor în două tururi de scrutin să fie atins cât mai curând şi să ajungem, astfel, la momentul de maturitate al societăţii româneşti. Actuala normă, pe care o apreciem nedreaptă, trebuie corectată cât mai curând de actualul Parlament sau în viitorul mandat legislativ", susţin liberalii într-un comunicat remis vineri. 

Potrivit sursei citate, demersul PNL a vizat obţinerea unui răspuns clar din partea singurei instituţii din stat care are atributul de a face acest lucru, respectiv Curtea Constituţională, cu privire la situaţia permisă în acest moment de legea electorală

Etichete: alegeri locale, PNL, tur alegeri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h