Continuă problemele cu apa caldă în Capitală. ELCEN promite o rezolvareMulţi bucureşteni se plâng în continuare că nu au apă caldă. Ei au semnalat că în sectoarele 3, 4 şi 5 apa curge mai mult rece la robinete, deşi Distrigaz anunţa ieri că reia furnizarea normală de gaze pentru ELCEN.

PDL Bucuresti cere demisia lui Sorin Oprescu dupa ce bucurestenii n-au avut apa calda timp de 5 zile
PDL București cere demisia lui Sorin Oprescu după ce bucureștenii n-au avut apă caldă timp de 5 zile

UPDATE: Problema apei calde va fi rezolvată în Capitală până la ora 18:00, anunţă ELCEN. Astăzi, bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 au reclamat că apa curge mai mult rece la robinete.

În ciuda faptului că autoritățile promiteau ieri că situația apei calde s-a rezolvat, adică Distrigaz să livreze toată cantitatea de gaz necesară la CET Sud și CET Vest astfel încât agentul termic să ajungă la peste 1,7 milioane de consumatori, se pare că situația nu este întocmai. Distrigaz a spus ieri că este dispusă să mai aștepte încă o săptămână ca datoria de 88,86 de milioane de lei pentru gaz să fie plătită.

Aseară, autoritățile spuneau că apa caldă va reveni în casele celor afectați de această situație, însă problema persistă. Bucureștenii din sectoarele 4, 5 sau 2 au semnalat că în continuare nu au apă caldă. Se pare că cei de la Distrigaz s-au răzgândit. Deocamdată autoritățile nu au o explicație.

Fondul problemei

Bucureştenii au fost, timp de câteva zile, victime colaterale în războiul dintre Distrigaz, Elcen, Radet şi Primăria Capitalei. Nu au avut apă caldă pentru că producătorul de agent termic - Elcen - nu a plătit gazele primite. Iar Elcen ar avea foarte mulţi bani de încasat şi de la distribuitorul de căldură, RADET. De partea cealaltă, Primăria Capitalei susţine că RADET a plătit facturile la zi. După discuţii şi negocieri, Distrigaz ar fi fost de acord să reia furnizarea de gaze la parametri normali pentru o săptămână, pentru recuperarea datoriilor.

Sursa: Digi24

Etichete: apă caldă, distrigaz, ELCEN, RADET

0/4 COMENTARII
Mircea
06 Oct 09:34
+0
VOTURI
-0
Au trecut mai bine de 15 ore de la "termenul limita" al orei 18, iar in sectorul 4 nici gand de apa calda.Culmea penibilului.
Andreea
05 Oct 20:35
+0
VOTURI
-0
E ora 20:30 și apa caldă tot nu curge.

Primarul „independent” Oprescu a învățat lecția de la șeful lui de partid, Ponta, și minte cu o seninătate aiuritoare. RADET are conturile blocate de ani de zile, orice plată trebuie aprobată înainte de a fi făcută. Iar ăsta ne spune că a plătit 677 lei dintr-o factură de 609 lei (cifre rotunjite)?
Cine ar fi aprobat o cheltuială suplimentară în asemenea condiții? Nimeni! Și cred că, de fapt, ăia cu gazele au dreptate și nu și-au primit banii. Iar cât timp eu nu sunt plătit, mi se pare normal să nu prestez un anume serviciu.

Pe de altă parte, dacă Oprescu are dreptate și facturile au fost plătite, să iasă în față cu acele facturi, să dovedească ce-a spus. Iar apoi se poate merge pe urma banilor, la ELCEN, respectiv Distrigaz, pentru a vedea unde s-au blocat sumele respective. Iar cine și-a băgat mâna în acei bani să fie dat afară și trimis în judecată pentru furt.

Dar eu tot nu cred că Primăria a plătit acele facturi. Cine plătește sume în avans?
Cris
05 Oct 19:12
+0
VOTURI
-0
Niste escroci. E mai rau ca in timpul lui Ceasca in apartamente iar alde Ponta sparg bani cat cuprinde in campania electorala. Iesiti in strada!!!
geox
05 Oct 17:26
+0
VOTURI
-0
Ehee!!! ne intoarcem de unde am plecat . votati psd (victor mitomanul) si viitorul va fi asigurat

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h