Continuă TOALETAREA ILEGALĂ a arborilor din Parcul Drumul Taberei. Firma, AMENDATĂ de Garda de MediuGarda Națională de Mediu-Comisariatul Municipiului București a amendat firma care a toaletat un număr de cinci plopi din Parcul Drumul Taberei fără a avea avizul de specialitate. Decizia de a sancționa liderul de asociere care execută lucrările de modernizare din Parcul Drumul Taberei, închis de mai bine de doi ani, a venit după ce locuitorii Sectorului 6 au sesizat toaletările efectuate la începutul lunii mai, în condițiile în care plopii pot fi toaletați numai în perioada februarie-aprilie. Reamintim că, în luna februarie aceeași firmă a fost amendată cu 15.000 de lei pentru poluarea mediului înconjurător, în urma lucrărilor efectuate în Parcul Drumul Taberei.

Locuitorii Sectorului 6 continuă lupta cu autoritățile și firmele contractate de administrația locală pentru modernizarea Parcului Drumul Tabrei în ceea ce privește toaletările și defrișările ilegale de pe raza sectorului, în special cele efectuate în Parcul Drumul Taberei ce a fost redeschis vineri, 29 mai, după ce a stat închis timp de mai bine de doi ani pentru a fo modernizat.

TOALETĂRI ARBORI SECTORUL 6. Membrii grupului de inițiativă Cetățean Sector 6 s-au adresat Gărzii Naționale de Mediu, după ce au cerut consilierilor locali în ședința din luna aprilie încetarea distrugerii spațiilor verzi și a toaletării barbare a arborilor și nu au primit niciun răspuns. 

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali din Sectorul 6 față în față cu locuitorii. Ce PROBLEME GRAVE au fost ridicate

Alexandru Ciurea a postat pe grupul Cetățean Sector 6 Gărzii de Mediu din care aflăm că instituția a constatat că toaletarea unui număr de cinci plopi din partea de Vest a Parcului Drumul Taberei s-a efectuat fără Avizul de specialitate toaletare/defrișare, fapt pentru care societatea SC Pergola Grădini Decorative SRL - lider de asociare în contractul de modernizare a Parcului Drumul Taberei - a fost sancționată contravențional cu amendă.

Mai mult, comisarii Gărzii de Mediu au precizat în răspunsul oferit locuitorilor Sectorului 6 că potrivit Avizului municipalității se pot efectua lucrări de reducere a înălțimii arborilor din specia Plopus la 10-12 m numai în perioada februarie-aprilie 2015. Astfel, toaletările plopilor efectuate în luna mai încalcă flagrant prevederile legislației în vigoare.

Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el. GALERIE FOTO

Concluziile verificărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu în privința toaletărilor din Parcul Drumul Taberei:

- au fost executate lucrări de toaletare arbori, respectiv au fost toaletați 5 plopi și s-au redus complet coronamentul la 3 plopi cu diametre între 40-60 cm situați lângă terenurile de sport din zona de vest a parcului, plopi aflați în vegetație, cu mențiunea că 1 plop a fost redus la 6 m.

- reducerea coronamentului s-a efectuat în perioada 12-13.05.2015 fără Avizul de specialitate toaletare/defrișare, fapt pentru care societatea a fost sancționată contravențional cu mendă, conform Legii nr. 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților - republicare, cu modificările și completările ulterioare.

- lucrările au fost efectuate datorită gradului de îmbătrânire avansat, a unor elemente uscate și pentru echilibrarea plopilor în vederea evitării unor accidente prin desprinderea și ruperea crengilor.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților - Republicare, art. 12, alin. 3: "proprietarii și administratorii de spații verzi sunt obligați să asigure măsurile privind siguranța persoanelor care pot fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare", se arată în răspunsul Gărzii Naționale de Mediu.

În răspunsul Gărzii de Mediu se mai menționează că s-a emis de către Primăria Municipiului București - Direcția de Mediu, Avizul General privind lucrările de întreținere a materialului dendrologic siatuat pe spațiile verzi ce aparțin domeniului public inclusiv în parcuri. Conform Avizului se pot efectua lucrări de reducere a înălțimii arborilor din specia Plopus la 10-12 m, dar numai în perioada februarie-aprilie 2015.

f

(Click pentru a mări imaginea)

CITEȘTE ȘI: Cum a involuat Parcul Drumul Taberei din 2011 până acum - distrugerea spațiului verde. VIDEO

SC Pergola Grădini Decorative, amendată și în februarie de Garda de Mediu

"Pentru neluarea măsurilor de reducere a imisiilor de pulberi datorată activității șantierului SC Pergola Grădini Decorative SRL a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, conform Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător", se arată într-un răspuns al Gărzii de Mediu primit de locuitorii sectorului în luna februarie.

În același răspuns se menționează că "Activitățile de defrișare au fost realizate în baza Avizului de Specialitate nr. 4204/1165637/2013, eliberat de Primăria Municipiului București privind avizarea defrișării unui număr de 162 exemplare arbori, din care 26 exemplare uscate, 32 exemplare în declin biologic, 48 exemplare cu scorburi la rădăcină sau trunchi, arbori infectați cu ciuperci saprofile, arbori înclinați etc. Conform condițiilor Avizului Protocolului pentru plantarea în compensație, Primăria Sectorului 6 are obligația de a planta 1.000 arbori tineri cu balot de pământ."

Primăria Sector 6 desfășoară activități de construire, respectiv de «Modernizare Arhitecturală și Peisagistică a Parcului Drumul Taberei». Lucrările se desfășoară în baza Autorizației de Construire nr. 676/19.11.2013, eliberată de Primăria Setorului 6, conform Legii nr. 50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Lucrările de Construire se realizează de Asociarea mai multor firme, având ca lider al Asocierii pe SC Pergola Grădini Decorative SRL, conform contractului de lucrări nr. 24/17.04.2012, încheiat cu Sectorul 6 al Municipiului București.

Etichete: amendă, arbori, aviz, Cetățean Sector 6, defrișări, deschidere 30 mai, Garda Națională de Mediu, parcul Drumul Taberei, perioadă toaletare, plopi, primaria sectorului 6, Sectorul 6, toaletare, toaletări ilegale

0/5 COMENTARII
korleone
03 iun 22:59
+0
VOTURI
-0
domnu' cris, matale gandesti cu creierul propriu, sau ce te platesc unii sau altii?
chiar nu te deranjeaza ca p etrotuare in loc de oameni sunt masini? te simti sanatos cu noxele din bucale?
@ Cris
03 iun 17:26
+0
VOTURI
-0
Cris: „Pana la urma nu ne-a spus nimeni.”

Vorbești serios? Ție trebuie să-ți spună cineva dacă un lucru este bun sau nu? Nu ești în stare să gândești pentru tine?
Mergi în parcul respectiv și fă-ți propria idee despre cum arată parcul și despre cum ai fi vrut tu să arate. Nu mai cere mură-n gură, începe să gândești pentru tine și lasă ce-ți spun alții la TV...
Ionut
03 iun 15:12
+0
VOTURI
-0
Copaci toaletati/distrusi sunt si in Parcul Carol, Patriarhie, etc . Nimeni nu face nimic in timp ce copacii sunt macelariti . Eu cred ca sub pretextul "toaletarii"au de fapt nevoie de lemn si Bucurestiul are destul . Rusine !
altul
03 iun 09:44
+0
VOTURI
-0
Au distrus toti copacii din oras cu toaletarile lor de incompetenti..au omorat mii de copaci sub pretextul acestei toaletari..o sa respiram praf in aces oras sufocat. Nimeni nu face nimic, stam si constatam. Oameni de nimic
Cris
03 iun 08:09
+0
VOTURI
-0
Pana la urma nu ne-a spus nimeni. E ok parcul ala dupa betonare sau l-au mutilat? Sunt multumiti cetatenii de ce amenajarile de milioane de euro?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE