Contoare inteligente pentru toți clienții ENEL. Care sunt BENEFICIILEToţi cei 2,5 milioane de clienţi ai Enel vor avea contoare inteligente. Primele 31.000 de contoare vor fi implementate până la sfârșitul acestui an, anunță compania.

Contoare inteligente pentru toti clientii ENEL. Care sunt BENEFICIILE
Contoare inteligente pentru toți clienții ENEL. Care sunt BENEFICIILE

În Bucureşti vor fi montate peste 11.000 de contoare zona aleasă fiind Pantelimon-Baicului. “S-a cerut de către autoritatea de reglementare o zonă mixtă, care să combine ruralul cu urbanul, iar aici sunt şi blocuri şi case”, a declarat Emil Constantinescu, şeful de proiect Enel, potrivit capital.ro. 

Alte 20.000 de contoare vor fi instalate în Banat şi Dobrogea. “Până în 2020 dorim ca 80% din proiect sa fie finalizat”, afirmă Constantinescu. În perioada 2016-2020 vor fi montate contoare la 2 milioane din clienţi Enel urmând ca în 2021-2022 să fie implementate alte 500.000 de contoare.

Contoarele se montează fără niciun cost pentru client. “Costul este inclus în tariful de distribuţie, iar contoarele se schimbau oricum la 8 ani. Aceste contoare inteligente au o durată de viaţă de 15 ani”, a mai spus Constantinescu.

Care sunt beneficiile consumatorilor prin introducerea acestor contoare

Reducerile de cost reprezinta unul dintre multele beneficii pentru consumatori, ca urmare a implementarii unui sistem de gestionare de la distanță a contoarelor.
• Facturare lunară în funcție de citirea la zi a contorului, consumul real, fără a fi nevoie de ajustări și de procedurile complexe legate de estimarea consumurilor.
• Posibilitatea de a introduce tarife flexibile, configurabile la nivel de zi, săptămână, lună, sezon, alături de flexibilitate la perioada de facturare (nu neapărat lunar sau la trei luni așa cum este acum).
• Timp redus pentru schimbări contractuale (schimbare furnizor, conectări, deconectări, tarife, putere disponibilă, închidere sau transfer de contract, etc.), realizate de la distanță de către centrul de contact.
• Zero greșeli în citirea contorului (citire la distanta direct din contor), reducând plângerile și disputele.
• În mod automat înregistrează energia produsă de unitățile de generare distribuită instalate la client, pentru care acesta a decis să vândă în sistem energia pe care o produce în exces față de consumul propriu.

 

 

Etichete: contor, contor inteligent, Enel

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE