Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul TabereiPARCUL DRUMUL TABEREI: Primăria Sectorului 6 a constatat cu câteva luni înainte de deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei că este necesară o investiție suplimentară de peste 10,3 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru finalizarea proiectului de modernizare a parcului. Parcul Drumul Taberei a fost închis publicului de la începutul lucrărilor de modernizare, din mai 2013, și va fi redeschis oficial pe 1 iunie 2015, însă doar parțial, căci serele nu vor fi finalizate până la această dată.

Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul Taberei
Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul Taberei
Foto: romanialibera.ro

PARCUL DRUMUL TABEREI: Primăria condusă de liberalul Rareș Mănescu a lansat pe 16 aprilie pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice un contract de achiziții publice pentru "Lucrări de construcție (suplimentare) și dotare a serelor (suplimentar) pentru finalizarea proiectului «Modernizare arhitecturală și peisagistică a Parcului Drumul Taberei»".

Conform caietului de sarcini, lucrările ce fac obiectul contractului se referă la instalații de încălzire, ventilații și climatizare, precum și instalații electrice.

Deși deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei a fost anunțată pentru luna iunie, va mai dura însă cel puțin 3 luni pentru realizarea lucrărilor de climatizare, iar expoziția de plante tropicale va fi gata abia în decembrie 2015.

CITEȘTE ȘI: Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei

Pentru finalizarea modernizării Parcului Drumul Taberei, Primăria Sectorului 6 va cheltui pe ultima sută de metri încă 10.316.975 lei cu TVA (aproximativ 2.344.767 euro). Lucrările sunt finanțate prin Programul Operational Regional – POR.

Contractul va fi atribuit în urma unei licitații electronice, iar operatorii interesați își pot depune ofertele până la data de 8 mai 2015, ora 15:00.

PARCUL DRUMUL TABEREI: Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de maxim 3 luni, începând de la data ordinului de începere a executării lucrărilor și de minim 1 lună. Autoritatea locală mai precizează că "termenele limită (maxim și minim) de realizare a investiției sunt determinate de perioada de implementare a proiectului".

Pentru a putea participa la licitație, operatorii economici trebuie să demonstreze că au avut cifra medie de afaceri globală pe ultimii 3 ani (2012, 2013 și 2014) de minim 9.000.000 lei și să demonstreze că au avut experiență similară prin oferirea unei liste a principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani din care să rezulte că a executat lucrări similare a căror valoare cumulată a fost de minim 2.000.000 lei la nivelul a maxim 5 contracte.

Contractul va fi atribuit ofertantului care va veni cu propunerea cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce privește prețul ofertei (70%) și termenul de execuție (30%).

CITEȘTE ȘI: Se strâng semnături pentru DESCHIDEREA PARCULUI DRUMUL TABEREI

Primăria Sectorului 6 justifică necesitatea investiției prin faptul că "pe parcursul executării lucrărilor s-au constatat unele necorelări în cadrul proiectului tehnic, fiind evidențiate atât probleme a căror rezolvare a putut fi materializată pe parcursul derulării lucrărilor, cât și situații a căror rezolvare implică necesitatea executării unor lucrări fără de care obiectivul nu putea fi finalizat".

PARCUL DRUMUL TABEREI: Mai mult, potrivit caietului de sarcini, Primăria a efectuat revizia proiectului tehnic din care a rezultat necesitatea achiziționării unor lucrări pentru finalizarea investițiilor prin atribuirea unui alt contract având ca obiect: Lucrări de construcție (suplimentare) pentru finalizarea proiectului «Modernizare arhitecturală și peisagistică a Parcului Drumul Taberei»".

Reamintim că grupul de inițiativă "Salvați Parcul Drumul Taberei" a organizat o serie de proteste pentru redarea Parcului Drumul Taberei cetățenilor din Sectorul 6. Printre solicitările locuitorilor din cartierul Drumul Taberei se numără redeschiderea Parcului Drumul Taberei pânâ pe 10 aprilie 2015, refacerea spațiilor verzi, precum și plantarea arborilor în interiorul parcului, pentru a compensa cei peste 160 de copaci defrișați. Detalii aici.

PARCUL DRUMUL TABEREI: Valoarea totală a investiţiei pentru reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro.

Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.

Etichete: licitaţie, modernizare, parcul Drumul Taberei, Sectorul 6, sere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h