Contract de 13 mil € pentru extinderea 112, atribuit de STS unei firme controlate de Sebastian GhiţăUn contract in valoare de peste 57,04 milioane lei (aproape 13 milioane euro) a fost atribuit, pe 8 iulie 2015, de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), firmei Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghita. Contractul are ca scop extinderea Sistemului 112 pana la nivelul resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si SMURD si al Unitatilor de Primiri Urgente. Potrivit DNA, STS ar fi fost prejudiciat anterior de firmele controlate de Sebastian Ghita.

Contract de 13 mil € pentru extinderea 112, atribuit de STS unei firme controlate de Sebastian Ghita
Contract de 13 mil € pentru extinderea 112, atribuit de STS unei firme controlate de Sebastian Ghiţă
Foto: paginadepolitica.ro

Conform unui anunt postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, la aceasta licitatie au fost depuse 8 oferte, fiind declarata castigatoare oferta depusa de asocierea Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet si S&T Romania, anunta HotNews.ro.

Alte oferte au mai fost depuse de catre:

1. Asocierea dintre Mira Telecom SA, Mira Technologis Group SRL si Radcom SRL, avand ca subcontractant pe Logic Computer SRL.
2. Asocierea Elsaco Solutions SRL, Greensoft SRL
3. Ericsson Telecommunications Romania SRL, avand ca tert sustinator pe Ericsson AB Suedia
4. Asocierea Felix Telecom SRL si Info World SRL
5. Asocierea dintre Beta 80 SpA, avand ca subcontractant Net Brinel SA
6. Romsys SRL
7. Asocierea Hewlett-Packard (Romania) SRL, Provus Service Provider SA, avand ca subcontractanti pe Ageximco SRL si pe Iello-Dev SRL

Sebastian Ghita, urmarit penal de DNA, este acuzat ca ar fi constituit un grup in care erau implicate 54 de firme si 23 de persoane de maxima incredere - rude si prieteni - prin intermediul carora ar fi rulat sume imense de bani si ar fi prejudiciat statul, printre contractele anchetate fiind unele cu STS si MAE.

Potrivit unor informatii recente prezentate atat de Stiripesurse.ro, cat si de Romania Libera, printre contractele cu probleme anchetate de DNA se numara un contract cu Ministerul Afacerilor Externe, de 18,2 milioane de euro, si un contract cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, de 15,9 milioane de euro.

Astfel, intr-un raport de constatare preliminar intocmit de specialistii DNA la data de 28.05.2015, si prezentat de Stiripesurse.ro, se mentioneaza:

"Din analiza documentelor aflate la dosarul cauzei rezulta ca societatile comerciale controlate de numitul Ghita Sebastian Aurelian (identificate 53 de firme si 24 persoane fizice), asa numitul grup Ghita Asesoft, in perioada 2000-2015, au organizat pentru desfasurarea operatiunilor financiare, un labirint de operatiuni de incasari si plati in care intra sume provenind, in cea mai mare parte, de la unitati bugetare, fonduri publice (129.343.768 lei), si ies sume catre persoane fizice si persoane juridice avand sediul in asa numite paradisuri fiscale sau care se sustrag controlului fiscal, controlate de membrii grupului (27.329.576,13 lei, 3.206.384 euro si 307.791 USD). (..)

Privitor la operatiunile efectuate cu unitati bugetare mentionam in mod deosebit contractele incheiate in anul 2010 cu:
- Ministerul Afacerilor Externe - 18,2 milioane euro (Sistem gestionare vize), fonduri PHARE din Facilitatea Schengen;
- Serviciul de Telecomunicatii Speciale - 15,90 milioane lei".

Procurorii sustin ca, Sebastian Ghita, desi a renuntat direct la actiunile pe care le avea in diversele sale firme inca din 2012 cand a devenit deputat, acesta controleaza inca, direct sau indirect (prin interpusi - 23 persoane fizice) 54 de firme.

Ghita este urmarit penal de DNA pentru fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014. Potrivit procurorilor DNA, Sebastian Ghita prin intermediul a nu mai putin de 54 de firme pe care le controleaza direct sau prin interpusi ar fi "spalat" banii europeni si de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme sa castige contracte pe bani publici, mai mentioneaza sursa citata.

Etichete: 112, contract, licitaţie, Sebastian Ghiţă, Serviciul de Telecomunicații Speciale, STS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE